2014 Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı kazandıklarına hala inanamıyor

Gaziantepspor ve Bosna Hersek Milli Takımı oyuncusu Haris Medunjanin, 2014 Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı kazandıklarına hala inanamadığını söyledi.

Bosna'da yaşanan katliam sonrası 7 yaşındayken Hollanda'ya göç etmek zorunda kalan Medunjanin, futbola AZ Alkmaar'da başladı.

Daha sonra Sparta Rotterdam, Real Valladolid ve Maccabi Tel Aviv takımlarında futbol oynayan Medunjanin, 2012'de Gaziantepspor'a transfer oldu. Medunjanin, Güneydoğu temsilcisinden gösterdiği performansla Bosna Hersek Milli Takımı'na kadar yükseldi.

Dünya Kupası eleme maçlarında gruptan lider çıkan Bosna Hersek kadrosunda yer alan Medunjanin, gelecek yıl Brezilya'da gerçekleştirilecek şampiyonada da başarılı olacaklarına inanıyor.

Medunjanin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, favori oldukları bir gruptan çıktıklarını belirterek, Bosna halkını mutlu etmek için çok çalıştıklarını ifade etti.

Bosna halkını mutlu etmenin gurunu yaşadıklarını ifade eden Medunjanin, şunları kaydetti:

'2014 Dünya Kupası'na doğrudan katılma hakkı kazandığımıza ve Brezilya'ya gideceğimize hala inanamıyorum. Bosna Hersek'te oynadığımız son maçı görmeniz gerekiyordu. Maçı izleyenler de Brezilya'ya gideceğimize inanamıyorlardır. 2014 Dünya Kupası'nda Bosna halkını mutlu etmek istiyoruz. Umarım şans bizden yana olur.'

Henüz hedefe konsantre olamadıklarını vurgulayan Medunjanin, şu anda sadece birbirlerini tebrik ettiklerini, kutlamaların devam ettiğini dile getirdi.

- 'Brezilya'da Türk futbolunu temsil edeceğim'

Türkiye ve Bosna Hersek'in ortak kültür ve dine sahip olduğuna dikkati çeken Medunjanin, 'Ülkemizde yaşayan Türkler, Türkiye'de yaşayan Bosnalılar var. Brezilya'da birçok futbolcu Türkiye'yi temsil edecek. İki ülkenin de ilişkileri çok güçlü. Birbirimiz için yeterli herşeye sahibiz. Emin olun orada Türk futbolunu, Gaziantepspor'u temsil edeceğim' dedi.

Hollanda'da birçok Türk arkadaşının olduğunu hatırlatan Medunjanin, bundan dolayı Türk takımlarını takip ettiğini ve Türk futbolu her geçen gün üzerine katarak büyüdüğünü anlattı. Bosna'daki katliama da değinen Medunjanin, sözlerini şöyle tamamladı:

'Yaşanan olaylardan dolayı ülkesinden göç etmek zorunda kalan biriyim. Savaş hakkında konuşabilmeniz için kesinlikle o ortamı yaşamanız, görmeniz gerekiyor. Zor bir durum. Amcalarım, dayılarım savaşta mağdur oldu. Çok kötü bir zaman ve süreçti. Suriye'de, yanıbaşımızda insanlar ölüyor, bu çok zor bir durum. Umuyorum ki bu savaş en kısa sürede sona erer.'

Kaynak: AA