Gençlerbirliği'nde Brezilya Hayalleri

A Milli Futbol Takımı'nın 2014 Dünya Kupası'na katılma umutları tükenirken, Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği'nde ise hala Brezilya hayalleri kuran futbolcular bulunuyor.


Başkent temsilcisinde forma giyen yabancı futbolculardan İsveç Milli Takımı oyuncusu Jimmy Durmaz, Rumen Bogdan Stancu ve Fildişi Sahili'nden Jean Jacques Gosso, Dünya Kupası'na katılma umutlarını koruyorlar. Kırmızı-siyahlıların kadrosunda bulunan 5 Sırp futbolcudan sadece Petrovic elemelerde ülkesi adına forma giyerken Bosnalı Ermin Zec ile Hırvat Ante Kulusic ise milli davet almadı.

Gençlerbirliği'nin Dünya Kupası elemelerinde forma giyen futbolcularından Jimmy Durmaz, C Grubu'nu 6 galibiyet, 2 beraberlik sonucu 20 puanla 2. sırada tamamlayan İsveç Milli Takımı'nda 6 maçta şans buldu. Elemelerde 97 dakika sahada kalan Durmaz, gol sevinci yaşayamazken İsveç, play-off oynamaya hak kazandı ve Brezilya umutlarını sürdürürdü.

Türkiye ile aynı grupta mücadele eden Romanya'da, teknik direktör Victor Piturca'nın 8 maçta 660 dakika görev verdiği Bogdan Stancu ise takımı adına 1 gol kaydetti.

Stancu'nun formasını giydiği Romanya, grup maçlarını 6 galibiyet, 1 beraberlik sonucunda topladığı 19 puanla 2. sırada bitirdi ve play-off oynama şansı elde etti.

Kırmızı-siyahlıların Brezilya'ya gitme umudunu devam ettiren diğer futbolcusu ise Jean-Jacques Gosso oldu. Gosso, Fildişi Sahili'nin Dünya Kupası'na katılması için Galatasaraylı Didier Drogba ile aynı ekipte mücadele etti. Elemelerde 3-1 kazanılan ilk maçın rövanşında Senagal karşısında büyük avantaj yakalayan Fildişi Sahili'nde 3 maça çıkan Gosso, 270 dakika sahada kaldı. Fildişi Sahili, Senegal ile rövanş maçını 16 Kasım Cumartesi günü oynanacak.

- "Yugoslav ekolü"nün adı yok

Gençlerbirliği'nin kadrosunda "Yugoslav ekolü"nden gelen futbolculardan sadece Sırp Radosav Petrovic, milli takım formasıyla elemelerde ter döktü.

A Grubu'nda Belçika ve Hırvatistan'ın ardından 3. olarak elenen Sırbistan formasıyla 6 maçta forma giyen Petrovic, yalnızca 68 dakika sahada kalırken, başkent temsilcisinin kadrosunda bulundurduğu diğer Sırp futbolcular Milan Smiljanic, Nemanja Tomic, Dusco Tosic ve İspanya 2. Lig takımlarından Sporting Gijon'a kiralanan Dejan Lekic ise milli takımlarında yer bulamadı.

Kırmızı siyahlı ekibin forvet oyuncusu Zec, G Grubu'nu 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 25 puanla lider tamamlayan Safet Susic yönetimindeki Bosna Hersek Milli Takımı'na çağrılmazken, uzun yıllardır Gençlerbirliği forması giyen Ante Kulusic de A Grubu'nu Belçika'nın arkasındadından ikinci sırada bitiren Hırvatistan Milli Takımı'nda yer almadı.

Kaynak: AA