Trabzonspor-Sivasspor: 0-0

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor Avni Aker'de Sivasspor ile golsüz berabere kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de Trabzonspor Avni Aker'de Sivasspor ile golsüz berabere kaldı. Bol pozisyonun yaşandığı karşılaşmada Onur ile Korcan kalelerinde adeta devleşerek maçın berabere bitmesini sağladı. 66. dakikada Ziya Erdal'a dirsek atan Trabzonsporlu Mustafa Yumlu kırmızı kart gördü.

Trabzonspor: 0 - Sivasspor: 0

Stat: Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Bamba, Mustafa Yumlu, Aykut Demir, Zokora, Adrian (Dk. 77 Zeki Yavru), Malouda (Dk. 86 Emre Güral), Olcan Adın, Yusuf Erdoğan, Henrique (Dk. 61 Abdülkadir Özdemir)
Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Navratil, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Burhan Eşer (Dk. 64 Djebbour), Aydın Karabulut (Dk. 79 Abdülkadir Özgen), Taouil, Aatif Chahechouhe
Kırmızı kart: Dk. 62 Mustafa Yumlu (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 38 Da Costa, Dk. 62 Ziya Erdal, Dk. 80 Kadir Bekmezci, Dk. 90 Taouil (Sivasspor)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

3. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde topu kontrol eden Olcan'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
18. dakikada Adrian'ın pasında, savunmanın arkasında topla buluşarak ceza alanına giren Malouda'nın kaleci Korcan Çelikay ile karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunda, meşin yuvarlak son anda yatarak araya giren Da Costa'ya çarpıp kornere gitti.
21. dakikada Mustafa Yumlu'nun derinleme pasında, kaleci Korcan ile karşı karşıya kalan Henrique'nin şutunda, top kaleci Korcan Çelikay'dan döndü. Dönen topu Yusuf Erdoğan tamamlamak istedi ancak bu kez meşin yuvarlak savunmaya çarparak uzaklaştı.
25. dakikada Kadir Bekmezci'nin kafa ile indirdiği topu Taouil kaleye gönderdi ancak meşin yuvarlak savunmadan dönerek Navratil'in önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda bu kez top savunmada Bamba'ya çarparak uzaklaştı.
27. dakikada Olcan'ın soldan ortasında, ceza alanı içinde Malouda'nın şutunda, kaleci Korcan Çelikay sol üst köşeye uzanarak tehlikeyi önledi.
37. dakikada Olcan'ın soldan yerden ortasına altı pas içinde son anda müdahale eden Da Costa, Henrique'den önce topa ayak koyarak tehlikeyi önledi.
43. dakikada soldan ceza alanına giren Burhan Eşer, Yusuf Erdoğan ile girdiği mücadelede yere düştü. Bu pozisyonda penaltı bekleyen Sivasspor'da oyuncular ve teknik heyet pozisyona itiraz etti. Karşılaşmanın hakemi Fırat Aydınus, yedek kulübesindeki kaleci antrenörü Murat Göksu'yu tribüne gönderdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
48. dakikada Adrian'ın soldan kullandığı serbest vuruşta, uygun durumda Henrique'nin ayak koyamadığı top kaleci Korcan Çelikay'da kaldı.
54. dakikada Da Costa'nın uzak mesafeden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol köşesine doğru gelen topu yatarak çıkarmayı başardı.
67. dakikada Cicinho'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içindeki Da Costa'nın kafa şutunda kaleci Onur Recep Kıvrak, sol tarafına gelen topu yatarak çeldi.
77. dakikada Adrian'ın ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Malouda, rakibinin de etkisiyle bir türlü vuruşu gerçekleştiremeyince kaleci Korcan Çelikay topu kontrol etti.
87. dakikada Olcan Adın'ın soldan kullandığı serbest vuruşta, kaleci Korcan Çelikay direkt kaleye doğru yönelen topu güçlükle kontrol etti.

MAÇTAN NOTLAR:
Spor Toto Süper Lig'de sahasında Sivasspor'u konuk eden Trabzonspor, en son ligde Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmadaki ilk 11'e göre tek oyuncu değişikliğine gitti. Teknik direktör Mustafa Akçay, savunmada Giray'ın sakatlığı nedeniyle Fildişi Sahilli oyuncu Souleymane Bamba'yı ilk 11'de sahaya sürerek tek değişikliğini zorunlu olarak yaptı. En son UEFA Avrupa Ligi'nde Apollon Limassol maçında oynayan Bamba, ilk kez bu sezon ligde forma giydi.

Bordo-mavili takımın UEFA Avrupa Ligi'nde Lazio ile Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynadığı karşılaşmada sakatlanan Colman da tam olarak istenilen seviyeye gelemediği için Sivasspor maçında forma giyemedi. Sakatlığı düzelen Soner Aydoğdu ise yedek kulübesinde kendine yer buldu. Son haftalarda yedek kulübesinde yer alan forvet oyuncusu Janko, bu kez 18 kişilik kadroda da kendine yer bulamadı.

Trabzoncell aboneleri tarafından 'eylül ayının futbolcusu' seçilen genç oyuncu Yusuf Erdoğan'a maç öncesi ödülünü kulüp genel sekreteri Köksal Güney, protokol tribünü önünde verdi. Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası çıkan olayların ardından yaptığı açıklamalar nedeniyle 20 gün hak mahrumiyeti cezası alan Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, karşılaşmayı statta izleyemedi. Sivasspor'da da sakatlıkları bulunan Nijeryalı oyuncu John Utaka ve savunmada Ümit Kurt, 18 kişilik kadroda yer alamadı.

TARAFTAR İLGİSİZ
Ligde son 4 maçta 10 puan alan Trabzonspor'un karşılaşmasına taraftarları fazla ilgi göstermedi. Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinde geniş boşluklar yer alırken, yaklaşık 8 bin taraftar karşılaşmayı izleyerek takımlarına destek verdi.