Estonya 0-2 Türkiye

Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off turuna kalabilme mücadelesi veren A Milli Takımımız kritik Estonya maçından istediğini aldı.

2014 Dünya Kupası Elemeleri D Grubu 9. maçında A Milli Takımımız, dünya kupasına katılabilmek adına mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta Estonya'yı deplasmanda Umut Bulut ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 mağlup etti.

Bu galibiyetle ay-yıldızlılar D Grubu'ndaki puanını 16'ya çıkararak 2. sıraya yerleşti. Play-off için artık kozları kendi eline alan A Milli Takımımız, 15 Ekim Salı günü sHollanda maçına son sözü söylemek için çıkacak.

Fatih Terim yönetiminde çıktığı iki maçı da kazanan milliler, Estonya mücedelesine de mutlak galibiyet parolası ile çıktı.

Terim, grupta bir önceki maçta Romanya karşısında deplasmanda 2-0 kazanan kadroyu değiştirmeden Estonya mücadelesinde de görevlendirdi.

Dünya Kupası'na gidebilmek için play-off turuna kalabilme mücadelesi veren ay-yıldızlı ekip, STAR ve NTVSpor.net'ten canlı yayınlanan maçın ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline almak için mücadeleyi rakip sahaya yıkmaya çalıştı. Milliler, kendi yarı alanında iyi yer tutan Estonya karşısında ilk bölümde pozisyon üretemedi.

Maçın ilerleyen dakikalarında oyunun hakimiyetini eline alan ay-yıldızlılar ilk tehlikeli atağını 16. dakikada üretti.

İLK TEHLİKELİ ATAĞIMIZ

Caner'in kullandığı serbest vuruşta kale sahasına gelen topa Umut Bulut'un kafa vuruşunu savunma son anda kornere gönderdi.

Baskıyı iyice arttıran millilerimiz Estonya kalesinde golü aramaya başladı. Üst üste pozisyonlar bulan ay-yıldızlılar aradığı golü 22. dakikada Umut Bulut ile buldu.

Burak Yılmaz'ın pasıyla rakip ceza alanı sol yan çizgisine yakın bir noktada topla buluşan Caner Erkin, ceza alanına ortasını gönderDİ. Altı pasın üzerinde topa çok iyi yükselen Umut Bulut'un yaptığı kafa vuruşu ağlarla buluştu.

1-0 yenik duruma düşen Estonya çok adamla yarı alanımıza gelerek pozisyonlar üretmeye çalışsa da ay-yıldızlı savunmamız buna izin vermedi. Orta alanda iyi top tutarak Estonya'nın pas yapmasını engelleyen milliler ileri uçta golün sahibi Umut Bulut ile farkı arttırmaya çalıştı.

Karşılamanın kalan dakikalarında da oyun üstünlüğünü elinden bırakmayan A Milli Takımımız ilk 45 dakikanın bitiminde soyunma odasına Umut'un attığı golle 1-0 önde gitmeyi başardı.

A Milli Takımımız ikinci yarıya golle başladı. Ay-yıldızlılarda sahneye çıkan isim Burak Yılmaz oldu.

Savunmamızdan gönderilen uzun topa yükselen Umut Bulut topu kafayla rakip ceza alanı gerisindeki Gökhan Töre'ye indirdi. Gökhan'ın savunma arasına gönderdiği pasa hareketlenen Burak Yılmaz ceza alanı ön çizgisi üzerinden yaptığı vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

İkinci golü bulduktan sonra da baskıyı kesmeyen A Milli Takımımız, Estonya kalesinde büyük bir istekle 3. golü aramaya başladı. Estonya, millilerimize kontra ataklaela karşılık verse de savunmamız bu atakları tehlikeye dönüşmeden önlemeyi başardı.

OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ
Milli takımımızda 79. dakikada ikinci golümüzü atan Burak Yılmaz oyundan çıkarken yerine Olcay Şahan dahil oldu.

Türkiye, ilerleyen sürede daha temkinli oynadı. Rakip atakları savunmadaki dikkatiyle önleyen milliler, skor üstünlüğünü elinde tutarak kritik karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu galibiyetle ay-yıldızlılar puanını 16'ya çıkararak D Grubu'nda 2. sıraya yerleşti.