Teknik Direktör Çalımbay Açıklaması

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Fenerbahçe ile deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarına başladı.

Ziraat Türkiye Kupası Grubu'nda dün sahasında Fenerbahçe ile 0-0 berabere kalarak yarı finale yükselen kırmızı-beyazlılar, Fenerbahçe ile 3 Şubat Pazar günü ligde yapacağı maça odaklandı. Kupa maçının ardından ara vermeden ligdeki karşılaşmanın hazırlıklarına başlayan Sivasspor'un antrenmanına, Jan Rajnoch ile dinlendirilen Eneramo ve Aatif dışında tüm oyuncular katıldı.

Kulüp tesislerinde gerçekleştirilen antrenmanda futbolcuların neşeli olduğu gözlendi. İdmanı, kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, başkanvekili Erdal Sarılar ile yöneticiler Faruk Taşseten ve Ekrem Munar da izledi.

Teknik direktör Rıza Çalımbay, antrenman öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarı finale kalmalarının mutluluğunu yaşadığını belirterek, en büyük dileğinin kupayı kazanmak olduğunu söyledi.

Kendileri için ligin daha önemli olduğunu vurgulayan Çalımbay, ligde telafisi olmayan maçlar oynayacaklarını belirterek, ''Bizim için lig maçı daha önemli. Arkadaşlarla toplantı yaptığımızda da onu söyledim. Fenerbahçe Stadı'nda bizi çok büyük bir mücadele bekliyor, onun da farkındayız. Fenerbahçe maçından puan veya puanlarla dönmek için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz'' dedi.

Çalımbay, ligde Fenerbahçe, Trabzonspor, Kasımpaşa ve Beşiktaş ile arka arkaya zorlu maçlara çıkacaklarını, bu maçları iyi şekilde bitirmek istediklerini söyledi.

-Transferler-

Faslı oyuncu Abdurrezzak Hamdallah'ın transferinin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Çalımbay, Hamdallah ile birkaç futbolcuyu daha kadrolarına katmak istediklerini ancak çeşitli nedenlerle bu transferleri gerçekleştiremediklerini ve transferi kapattıklarını bildirdi.

Çalımbay, takımdan ayrı çalışan Jan Rajnoch ile ilgili de ''Rajnoch'un bir değil, iki değil, üç değil... Biz hepsinde de uyardık. En son yaptığı şeyden sonra onu uzaklaştırdık. Rajnoch'u süresiz kadro dışı bıraktığımız zaman ya A2'ye göndeririz ya da antrenmana almayız. Biz ona sadece ceza verdik. Antrenör nezaretinde tek çalışıyor. Onun kararını yönetim verecek. Biz o konuyu yönetime devrettik'' diye konuştu.

Dar kadro nedeniyle hiçbir oyuncuyu kaybetmek istemediklerini belirten Çalımbay, disiplinsiz davranışlara da izin vermeyeceğini vurguladı.

Orta saha oyuncusu Kadir Bekmezci de Fenerbahçe'ye karşı ligde önemli bir maça çıkacaklarını dile getirerek, ''Bu hafta bizim için çok önemli. İyi mücadele edip puan veya puanlar almak istiyoruz'' dedi.

Muhabir: Önder Felek

Yayıncı: Ahmet Ekici

Kaynak: AA