Tbesf Başkanı Şerefhan Açıklaması

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, 2015 Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonası'na aday olacaklarını, adaylık dosyalarını hazırladıklarını söyledi.

TBESF tarafından Antalya'nın Kemer ilçesi Mirada Del Mare Otel'de tekerlekli basketbol liglerinde görev yapan A ve B klasman hakem ve gözlemcilere eğitim semineri düzenledi.

TBESF Başkanı Demirhan Şerefhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitime federasyona bağlı yaklaşık 200 hakem ve gözlemcinin katıldığını belirterek, eğitimde tekerlikli sandalye basketbolunda süper lig, birinci lig ve bölgesel liglerinin ilk yarılarında yapılan müsabakaların değerlendirildiğini, hakem kararlarının gözden geçirildiğini ve bilgilerin tazelendiğini anlattı.

Geçen yıl 24 Kasım'da yapılan genel kurul neticesinde federasyonun yeni yönetimini oluşturduklarını bildiren Şerefhan, ''Yeni dönemde tekerlekli basketbol liglerinin daha iyi geçmesi ve takımların sorunlarını bertaraf etmek adına organizasyonun yapılması zaruretini hissettik. Eğitimlerde beyin fırtınası, kurallarda yapılan değişiklikler, yenilikler hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. İlk yarıda yapılan hataları telafi etmek ve bir daha yapılmaması gerektiği konularında hakemler bilgilendirildi. Değişik bölgelerden gelen hocaların tanışması açısından da güzel bir etkinlik oldu'' dedi.

Şerefhan, dünya ve Avrupa'nın hemen hemen en büyük tekerlekli sandalye basketbol liginin Türkiye'de organize edildiğini, ilk yarıda tekerlekli basketbol süper ve birinci liginde kıran kırana mücadeleler seyrettiklerini kaydetti.

Avrupa ve dünya şampiyonaları ile 2016 yılında Rio'da düzenlenecek olimpiyatlarda derece elde etmek istediklerini dile getiren Şerefhan, şöyle konuştu:

''Bu anlamda prensipli, disiplinli ve projeler çerçevesinde emin adımlarla ilerliyoruz. Tekerlekli sandalye basketbolunda Avrupa ikinciliğimiz, dünya beşinciliğimiz var. 2012'de Londra'da yapılan Paralimpik Olimpiyatları'nda sekizinci olduk. 2015 Avrupa Tekerlekli Basketbol Şampiyonası'na aday olacağız, adaylık dosyamızı hazırlıyoruz. Avrupa Şampiyonası bizim için çok önemli. Rio'ya gidiş yolu inşallah Türkiye'den geçer. Takımımız taraftar desteğini alırsa ilk 3'e girecektir diye düşünüyorum. Öncelikli hedefimiz takım ve lisanslı sporcu sayısını artırmak.''

Muhabir: Şamil Kahveci - Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA