Şehitkamil Belediyespor U17 ve U19 Futbol Takımları Zirveden İnmiyor

TFF Bal Ligi 4. Grupta, son haftaların flaş ismi olmayı başaran ve aldığı net galibiyetlerle adından sıkça söz ettiren Şehitkamil Belediyespor, futbol altyapısında da elde ettiği sonuçlar ve ligdeki görüntüsüyle adeta düşman çatlatıyor.

Gaziantep U17 ve U19 futbol liglerinde rakiplerini geçerek zirveye konan yeşil - siyahlılar bu unvanı kimselere bırakmamak için tüm güçleriyle çalışmalara devam ediyor. Gaziantep futbolunun marka kulüplerinden Şehitkamil Belediyespor, amatör ruha ve alt yapılara verdiği önemin tescilini liglerde elde ettiği sonuçlarla gösteriyor. U19 ve U 17 liglerinde namaglûp unvanıyla, liderlik koltuğundan inmeyen yeşil - siyahlı genç kramponlar, maçlarda elde ettiği skorlarla da rakiplerine gözdağı vermeyi de ihmal etmiyor. Son olarak liglerde geride kalan haftada Gazikent Futbol Sahasında oynanan maçta rakibi Yeşilova Yıldız Spor Kulübünü 11-1’lik skorla geçen Şehitkamil Belediyespor U 19 Futbol takımının bu başarısını yeşil -siyahlı kulübün U 17 futbol takımı, rakibi Gazi Spor Kulübünü 8-0’lık skorla geçerek devam ettirdi. Bu sonuçlarla birlikte BAL Liginde mücadelesine devam eden A takım da rakibi Elazığ Yurtbaşı Belediyespor’u 8-1’lik skorla geçince Şehitkamil haftayı plakayı yakalayarak 27 golle tamamlamasını bildi. Şehitkamil Belediyespor Kulüp Başkanı Musa Yıldız, alt yapı futbol liglerden elde edilen başarılar sonucunca yaptığı değerlendirmede; “Alt yapıda bu güne kadar uyguladığımız eğitim sistemiyle A Takımlara bir çok sporcu kazandırdık. 2013 yılı içerisinde daha sistemli bir organizasyon yaparak U 19 ve U 17 takımlarımızın yanı sıra 16 ve 14 yaş kategorilerinde liglere ve şampiyonalara katılma kararı aldık. Teknik ekibimiz sezonun start aldığı ilk günden bu yana hummalı bir şekilde bu konu üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Şu anda U 19 ve U 17 liglerinde lideriz. Amacımız sezonu zirvede tamamlayarak Türkiye Şampiyonasına katılabilmek. Çok kısa bir zaman dilimi içerisinde start alacak U 16 ve U 14 liglerinde başarılı sonuçlar elde ederek 4 kategoride 4 şampiyonlukla sezonu tamamlamak istiyoruz” dedi.

Kulüp Başkanı Yıldız, elde edilen sonuçlardan dolayı alt yapıda görev yapan teknik ekibi ve sporcularını kutladığını ve yönetim olarak her zaman yanlarında olacaklarını sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA