Rektör Ersulu’dan Yosk’a Ziyaret

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Yalova Ortopedikler Spor Kulübü (YOSK) Başkanı Alpaslan Erkoç, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu’yu ağırladı.

Büyük zorluklar karşısında Kıbrıs’ta KKTC Turkcell’ı mağlup eden Yalova’nın engelsiz aslanlarına ilk tebrik ziyareti Eruslu’dan geldi. YOSK’un Yalova’yı çok iyi temsil ettiğini belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Niyazi Eruslu, “İlimizin tek engelli basketbol takımı olan YOSK’un Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Lig’inde ülke içinde olduğu kadar ülke dışında da başarılı olacağına inanıyorum. Engelli gençlerimizin Kıbrıs’ta yaşamış oldukları zorlukları basından öğrendim. Zorlukları aşmada göstermiş oldukları gayretleri ve almış oldukları deplasman galibiyetleri sebebiyle kendilerini tebrik ederim. Ben de onların gönüllü destekçileri sayılırım. Başarılı olmaları için her türlü desteği vermeye hazırım. Öncelikle onları Yalova adına almış oldukları bu başarılarından dolayı tebrik etmeliyiz” dedi.

Eruslu’nun ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren YOSK Başkanı Alpaslan Erkoç, ”Yalova’da yaşayan engelli toplumuna her alanda yardımcı oluyoruz. Yaptığımız çalışmalar ülke genelinde büyük takdir topluyor. Sayın rektörümüzün dediği gibi Yalova’mız Türkiye’de engelli sporunda öncü örnek alınan il olması bizi sevindirmiştir” diye konuştu.

Kaynak: İHA