'Ölüm tehditleri aldık'

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, 'Ölüm tehditleri aldığımız zamanlar oldu' dedi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, birçok futbolcuyu takımda tutmaya çalıştıklarını anacak futbolcuların takımda zorla tutulamayacağını belirterek, “Amrabat'ı, Hasan Ali Kaldırım'ı, Mehmet Topuz'u, Gökhan Ünal'ı, Serdar'ı vermemek için bir insanın dayanabileceği bütün baskılara dayanarak, burada ölüm tehditleri aldığımız zamanlar oldu” dedi.

Kayserispor Genel Menajeri Süleyman Hurma, sezona aksiliklerle başladıklarını vurgulayarak, “Bizim alt sıralarda herhangi bir yerimiz yok. Bulunduğumuz yer ile ilgili bir kuşkumuz da yok. Tek üzüldüğümüz şey çok iyi bir kadromuz, çok iyi koşullarımız olmasına rağmen taraftarımızı ve bizi mutlu edecek sonuçları alamadık. İnşallah ikinci devre bu galibiyetle birlikte şanssızlığımızı kırdığımıza inanıyorum. Umarım bunu devam ettiririz. Onun haricinde Akhisar maçı çok önemli bir maç. Kupa maçları da gösterdi ki artık süper lig olsun, birinci lig olsun eğer bir vites geride oynuyor iseniz hiçbir takımı yenmeniz mümkün değil. Eğer iyi bir performans ile oynuyorsanız herkesi her yerde yenebilirsiniz. Ligde bunu gösteriyor. Adaptasyonumuzu buna göre göstermemiz lazım. Maçın kim ve nasıl olduğu önemli değil, bizim durumumuzun nasıl olduğu çok önemli. O yüzden ona göre çalışacağız” diye konuştu.

“BÜTÜN SORUNLARI TRANSFER İLE ÇÖZEMEYİZ”
İyi bir kadrolarının olduğuna değinen Hurma, “Bütün sorunları transfer ile çözemeyiz. Yener genç ve gelecek vadeden bir oyuncu. Bizim takımımızı kurtarsın diye almadık ama Ceyhun ve Simiç bize lazım olan iki oyuncuydu. Şuana kadar ki performanslarından memnunuz. Kağıt üzerine yazdığımız zaman ligin en önemli kadrolarından bir tanesi ama maalesef o kadroyu çeşitli nedenlerden dolayı sahada oynatamadık. Takıma katkı sağlayacak oyuncuyu 1 saat sonra bulabilirsek onu hemen alırız ama ara dönemde transfer yapmak çok güç” şeklinde konuştu.

“PARA SADECE TÜRKİYE'DE Kİ KULÜPLERDE HARCANMIYOR”

Piyasa koşullarını dünya pazarının belirlediğini söyleyen Hurma, “Yani ben takımların ne yaptığı ile ilgili çok bir şey söylemek istemiyorum ancak para sadece Türkiye'de ki kulüplerde harcanmıyor. Bizim kulüplerin harcadığı 5-10 milyon Euro bu Premier ligde çekirdek parası gibi, yani orada 70 milyon-80 milyon Euro'ya oyuncular alınıyor. Bizde tabi bir değişim olunca, rakamlar birden bire yükselince çok acayip bir şey yapılıyormuş gibi görünüyor. Bugün bir yıldız oyuncu transfer edeceksen ki yıldız oyuncu hali hazırda büyük takımda oynayan oyuncudur. Bir iş yapacaksanız ve futbol sektöründe iseniz bu paraları harcayacaksanız. Bunun zaten başka bir yolu yok. Piyasa koşullarını Türk takımları belirlemiyor. Piyasa koşullarını dünya pazarı belirliyor” ifadesinde bulundu.

“KAYSERİSPOR'U ŞAMPİYONLUK YOLUNA TAŞIYABİLECEK OYUNCULARI ELİMİZDE TUTAMADIK”
Yıldız oyuncularını ellerinde tutamadıklarını kaydeden Hurma, “Kayserispor'u şampiyonluk yoluna taşıyabilecek oyuncuları biz çeşitli nedenlerle elimizde tutamadık. Kimisini okul sebebiyle elimizde tutamadık, kimisini büyük takımlar istediği için elimizde tutamadık, kimileri futbolu bırakacak sakatlıklar oluşturdu, bazıları takımda sirkülasyon oluyor takımda çok oyuncu gelip gidiyor. Bunlar bizim isteğimizin dışında olan şeyler. Örneğin biz Amrabat'ı, Hasan Ali Kaldırım'ı, Mehmet Topuz'u, Gökhan Ünal'ı, Serdar'ı vermemek için bir insanın dayanabileceği bütün baskılara dayanarak, burada ölüm tehditleri aldığımız zamanlar oldu. Bu futbolcuları takımda tutmaya çalıştık ama oyuncuları takımda zorla tutamıyorsunuz” açıklamasını yaptı.

“LİGDE ARZU ETTİĞİMİZ SONUÇLARI ALAMADIK”
Ligde arzu ettikleri sonuçları alamadıklarını da dile getiren Hurma, “Bizim bu seneki hedefimiz dürüstçe belirtmek gerekirse biz ligde en kötü 5. olacağımızı öngördük. Hatta bazı büyük takımların sıkıntılarını düşünerek, 3. olacağımızı tahmin ettik ama maalesef arzu ettiğimiz sonuçları alamadık. Tabi bu sebepler sonuçları değiştirmiyor. Bugün bu puandayız, buradan bir çıkış arıyoruz. Hala çok ciddi bir şey kaybetmiş değiliz. Eğer Kayserispor 2-3 maçlık bir seri yakalarsa zaten o arzu ettiği hedefe mutlaka varacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA