Kulüp Başkanı Yazıcı'dan Açıklama

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, Ertuğrul Sağlam'ın teknik direktörlükten ayrılmasına ilişkin, ''Gönlüm almasından yanaydı. Benden erken davrandı. 'Darısı başıma' diyorum. Bunu nereye çekerseniz çekin'' dedi.

İbrahim Yazıcı başkanlığındaki Bursaspor Yönetim Kurulu, hafta başında görevinden istifa eden teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve yardımcısı Mutlu Topçu'ya veda yemeği verdi. Tüm yöneticilerin hazır bulunduğu yemekte konuşan Yazıcı, bu organizasyonun ''veda'' değil, tekrar buluşma yemeği olduğunu söyledi.

Bursaspor'da 10 yılı aşkın süre başkanlık yaptığını ifade eden Yazıcı, hiçbir teknik adam için böyle güzel bir ortamda böyle bir veda yemeğinin düzenlenmediğini belirtti.

Ertuğrul Sağlam ile 4 sene birlikte çalıştıklarını ve aralarında başkan-teknik adam değil, bir anlamda ağabey-kardeş ilişkisi olduğunu dile getiren Yazıcı, kırmadan, üzmeden bugünlere kadar geldiklerini bildirdi.

''Zaten Sağlam ile aramızda birliktelik ve güven olmasa ne bu kadar uzun süre çalışabilirdik ne de bu başarılar olabilirdi'' diyen Yazıcı, şöyle devam etti:

''Tabii gönlüm kalmasından yanaydı. Benden erken davrandı. 'Darısı başıma' diyorum. Bunu nereye çekerseniz çekin. Çok zor günler geçirdik. Bu zor günlerde neler yaşadığımızı bir biz biliriz. Sayın Sağlam, kendi iradesiyle görevi bırakmıştır. Daha önce 4 yıl aralıksız görev almak kimseye nasip olmadı. Mukavele imzalarken aramızdaki elektrik tuttu. Güven duyduk. Bu da devam etti. O zaman bahsettiğimiz zirveye oynamak ve şampiyonluk gibi mutlulukları Allah bize yaşattı. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. 'Ben tekrar geleceğim' demesini de normal karşılıyorum. Önünde uzun yıllar var. İnşallah ileride Bursaspor ile yolları kesişecektir.''

-Ertuğrul Sağlam-

Ertuğrul Sağlam da 2 Ocak 2009'da başladığı Bursaspor Teknik Direktörlüğü görevinin istemeyerek de olsa 3 gün önce sona erdiğini belirtti.

Göreve geldiğinde Bursaspor'un sıkıntılı bir süreçte olduğunu, devre bitmeden 3. teknik adam olarak kendisinin takımın başına geçtiğini vurgulayan Sağlam, ''Bursa kentinin bazı dezavantajları vardı. Fakat bardağa dolu tarafından bakarsak bir antrenör için güzel yanları da vardı. Bursa'da çalışmaya başladık ki en önemli avantajımız futbolu seven şehir, tutkulu taraftar oldu. En az onlar kadar önemlisi rahat çalışabileceğimiz başkan ve yönetim kurulu bulduk karşımızda'' diye konuştu.

Sağlam, 4 yıllık görev süresi içinde başkan ve yöneticilerle kavga ettiklerini hatırlamadığını, zaman zaman fikir ayrılığı yaşadıklarını ancak bu zamanlarda da Bursaspor'un menfaatleri doğrultusunda birbirlerini ikna ederek doğruları uygulamaya çalıştıklarını söyledi.

İyi niyetle Bursaspor'un menfaatleri için çalıştıklarını vurgulayan Sağlam, şöyle devam etti:

'Bir şampiyonluk, bir üçüncülük ve Türkiye Kupası'nda final. Bu senenin sonunda da inşallah başarı gelecektir. Hepimiz bu süre içerisinde mutlu olduk, huzurlu olduk. Benim de ekip arkadaşlarımın da bir hayali vardı. İnanıyorum ki tüm antrenörlerin böyle bir hedefi vardır; bir Anadolu takımını şampiyon yapmak. Ahmet Suat Özyacı ve Özkan Sümer'den sonra bunu başarmak bize nasip oldu. Onlar birçok defa şampiyon oldu. 51 yıllık lig tarihindeki en değerli şampiyonluk bence bizim şampiyonluğumuz.''

''Hep 'şampiyonluğun arkasına sığınıyorsunuz' gibi eleştirilere maruz kaldık'' diyen Sağlam, şunları kaydetti:

''Biz şampiyonluğun arkasına sığınmadık. Sonrasında 3'üncülük, 5'incilik, 3 sene Avrupa'ya giden bir Anadolu takımı olmak kolay işler değildi. Bu başarıları hep beraber yaptık. Sonuçta iş döndü dolaştı, bizi bir karar almak zorunda bıraktı. Birçok insan bize 'erken gittiniz' diyebilir. Biz şunu istedik; başkan nasıl 20 yıl sonra yoğun istekle göreve geldi. Biz de buradan güzel bir şekilde veda edip, basın toplantımızda söylediğim gibi, bir müddet sonra güzel bir şekilde, daha farklı ve daha güzel hedefleri kovalayan bir anlayışla çalışma şansı bulmak istiyoruz. Allah bize böyle güzel bir ayrılığı nasip etti. Şu ortamı görüyorsunuz. Bu da bir ilk oldu Bursaspor tarihinde. Buradan çok huzurlu ayrılıyorum. Bize bu süre içerisinde destek olan başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Camiamıza, bize destek olan herkese, medya mensuplarına ve cefakar taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. Herkes hakkını helal etsin. Bizden yana helal olsun.''

Muhabir: Vedat Yücebaş / Musa Samur

Yayıncı: Murat Taydaş

Kaynak: AA