Kaptan Ömer Erdoğan'ın Açıklaması

Bursaspor'un takım kaptanı Ömer Erdoğan, ''Galatasaray maçıyla birlikte yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Galatasaray ile oynamak bizim iyi bir fırsat olacaktır'' dedi.

Ömer Erdoğan, takım arkadaşları ikinci kaptan İbrahim Öztürk ve Arjantinli orta saha oyuncusu Pablo Martin Batalla ile Özlüce Tesisleri'nde futbolcu katındaki yemekhanede tüm takım adına basın toplantısı düzenledi.

Bursaspor'un son dönemde zor günler geçirdiğini ifade eden Ömer, Ertuğrul Sağlam ve ekibinin, önemli başarılar yaşattığını ve kendilerine hem sportif, hem de futbol anlamında çok şeyler öğrettiğini söyledi.

Profesyonellikte böyle ayrılıkların olabileceğini dile getiren Ömer, ''Ertuğrul Sağlam ve ekibine hem sportif anlamda, hem özel hayatında sonsuz başarılar diliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.

Ömer, bugünkü basın toplantısını, camiadan, basından ve taraftarlardan destek istemek için düzenlediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Sezon başından beri belki inişli çıkışlı bir grafik sergiliyoruz. Sezon başına bakıldığında Twente maçıyla başlayan bir olumsuzluk yansıdı şehirde. Şu an çok kötü bir noktada değiliz. Daha iyi yerlerde olacağımızı biliyoruz. Sonunda en çok üzülen bizler, futbolcularız. Çünkü futbolla yatıp futbolla kalkıyoruz. Bu bizim mesleğimiz. Bu meslek, işler iyi gittiğinde tadına doyum olmayan bir meslek ama istemediğimiz sonuçlar aldığımızda, çok büyük bir camiayı ve taraftar grubunu temsil ettiğimiz için herkese hesap verme sorumluluğu hissediyoruz.''

Kötü sonuçların en büyük üzüntüsünü futbolcular olarak kendilerinin yaşadığını dile getiren Ömer, şöyle devam etti:

''Her zaman bu kulübün daha iyi yerlere gelmesi için herkes çok ciddi şekilde düşünüyor ve sahada çalışıyor. Bu zaman zaman sahaya yansıyor, bazen olmuyor ama biz yeni bir sayfa açmak istiyoruz. Galatasaray maçıyla birlikte yeni bir başlangıç yapmak istiyoruz. Galatasaray ile oynamak bizim için iyi bir fırsat olacaktır. Liderle oynayacağız. Daha önce başarılı çıktığımız zor dönemler oldu. Takım içinde arkadaşlar çok kaliteli. Altyapıdan gelen çok yetenekli arkadaşlarımız var. Herkes iyi niyetli. Kendi açımızdan açıkçası herhangi bir sıkıntımız yok sonuçlar dışında. Ligde ikinci takımla 4 puanlı fark var sadece. Bundan sonraki süreçte tüm enerjimizi lige vereceğiz. Bursaspor'u ve camiayı daha iyi yerlere getirmek için bundan sonra daha fazla şeyler yapacağımıza dair takım kaptanı olarak güvencesini veriyorum. Taraftarlardan şampiyonluk yılındaki gibi destek olmalarını istiyoruz. İnşallah bu dönemi en iyi şekilde atlatmayı istiyoruz.''

-İbrahim Öztürk-

İkinci Kaptan İbrahim Öztürk de sezona büyük hedeflerle başladıklarını, geçen yıl finalde kaçırdıkları Türkiye Kupası'nı kazanmayı planladıklarını, ancak ummadık sonuçlar aldıklarını belirtti.

Bu sezon sakatlıklar anlamında da ciddi sorunlar yaşadıklarını hatırlatan İbrahim, ''Fakat, biz her zaman içimizde bütünlük yaşadık. Çok kaliteli bir arkadaşlık grubu var'' dedi.

İbrahim, taraftarların endişelerini anladıklarını ifade ederek, ''Fakat, biz biliyorsunuz, şampiyon olduğumuz sene büyük bir bütünlük sağladık. O zaman taraftarlarımızın inanılmaz desteği vardı. İkinci yarı yeni başladı, sadece iki maç oynandı. Liderle aramızda fazla puan fark yok'' diye konuştu.

-Batalla-

Pablo Martin Batalla da kaptanların görüşlerine katıldığını belirtti.

Ertuğrul Sağlam'ın gidişinin takım üzerinde olumsuz etki yarattığına işaret eden Batalla, ''Ancak yolumuza devam etmek zorundayız. Taraftarların desteğine ihtiyacımız var. Biz iyi bir takımız ve iyi şeyler yapacağımıza inanıyoruz'' dedi.

Kaptan Ömer, ''Ertuğrul Sağlam'ı istifadan döndürme için görüştünüz mü-'' sorusuna ise, ''Evet görüştük, ancak kendisi çok yorulduğunu ve dinlenmek istediğini söyledi'' yanıtını verdi.

''Teknik direktör tercihiniz yerli mi, yabancı mı olur-'' sorusunu ise Ömer, ''Bu bizim işimiz değil, yönetimin bileceği bir iş'' diye cevapladı.

Muhabir: Vedat Yücebaş / Haluk Yüksel

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA