İıhf Balkan Buz Hokeyi Birliği Gelişim Kampı

Balkan Buz Hokeyi Birliği Başkanı ve Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Hayatboyu Üyesi Ernest Aljancic, ''İzmit, Balkan Hokey Programı'nın merkezi olacak'' dedi.

IIHF Balkan Buz Hokeyi Birliği Gelişim Kampı'nın açılış seremonisi öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Aljancic, kampın açılışı için Türkiye'de olmaktan çok mutlu olduklarını kaydetti.

BIHU'yu Slovenya, Hırvatistan, Bosna, Sırbistan, Makedonya, Türkiye, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan olmak üzere 9 Balkan ülkesinin oluşturduğunu ifade eden Aljancic, Sporda Barış Vakfı'nca Rusya'nın Sochi kentinde verilen ödülü bu yıl BIHU sayesinde IIHF'nin aldığını dile getirdi.

Ödülün, BIHU programının iyi çalıştığının, gelecekte de iyi başarıların kendilerini beklediğinin bir göstergesi olduğuna işaret eden Aljancic, Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu'nca ağustos ayında 9 Balkan ülkesinin katılımıyla Kocaeli'de geçekleştirilen festival ve kampların, ödülün alınmasında önemli rol oynadığını kaydetti.

Kocaeli'de gerçekleştirilen gelişim kampının antrenörler, hakemler ve oyuncularla ''öğren ve oyna'' programı için önemli olduğuna değinen Aljancic, ''Kendimizi evimizde hissediyoruz. Burada büyük bir misafirperverlik ve mükemmel bir organizasyon var'' diye konuştu.

TBHF Dış İlişkiler Kurulu Başkanı Serhat Enyüce'nin IIHF'nun yarışma komitesine seçildiğini anlatan Aljancic, şöyle devam etti:

''Yakında resmi olarak duyurusunu yapacağız ama buradan bir müjde vermek istiyorum. İzmit, Balkan Hokey Programı'nın merkezi olacak. Burada olmaktan çok mutluyuz. Burası, ödülü kutlamak için bir fırsat, çalışmak için de şans oldu.''

-''Toplantıda öğrendim''-

TBHF Başkanı Orhan Duman da BIHU'nun Kocaeli'yi merkez olarak seçmesini kendisinin de toplantıda öğrendiğini belirterek, ''Bu karar, hem buz hokeyi camiası, hem de Kocaeli için önemli bir gelişme'' dedi.

Duman, 9 ülkenin içinde Kocaeli'nin merkez olarak seçilmesiyle BIHU'nun tüm iş ve işlemlerinin buradan sağlanacağını, organizasyonların buradan yapılacağını dile getirerek, bunu Türkiye için önemli bir gelişme olarak gördüklerini bildirdi.

''Sporda Barış'' ödülünün her yıl değişik kurumlara verildiğine dikkati çeken Duman, şunları kaydetti:

''Ağustos ayında 9 ülkenin katıldığı festivalde, birbirleriyle sorunları, çekişmeleri olan ülkeleri Kocaeli'de bir araya getirdik. Burada kardeşlik, dostluk, kaynaşma çerçevesinde güzel bir turnuva düzenledik. Turnuva sonunda ülkeler, birbirlerine sarılarak, ağlayarak Kocaeli'den ayrıldı. Sochi'de yapılan oylama sonucunda IIHF'in İzmit'i, burada yapılan organizasyonu aday göstererek birinci olması bizi çok gururlandırdı. IIHF yetkilileri de alınan ödülde katkımız olduğunu belirtmek ve teşekkür etmek için buraya geldiler.''

Duman, 18 yaş altı dünya şampiyonası 3. grup maçlarının Kocaeli'de yapılacağını, 7 Şubat'ta başlayacak şampiyonaya Güney Afrika, İrlanda, İsrail ve Türkiye'nin katılacağını bildirdi.

-İsrail kararsız-

Özellikle İsrail'in Türkiye'ye gelip gelmeme konusunda kararsızlık yaşadığını, sıkıntı yaşayabileceklerine dair endişe duyduklarını belirten Duman, ''Biz, kim olursa olsun sporda Türkiye'nin misafirperverliğini gösteriyoruz. Kendileri gelmek ister ya da istemezler, ama biz her kese ayrı ayrı misafirperverliğimizi göstereceğiz'' şeklinde konuştu.

Duman, Türkiye Buz Hokeyi takımının geçmişte 20, 30 gol yemesiyle anıldığını hatırlatarak, 2012'de büyükler ve kadınlarda 2 altın madalya, 16 yaş altında da gümüş madalya kazandığını dile getirdi.

''18 yaş altı milli takımımızdan da madalya bekliyoruz'' diyen Duman, ''İnşallah hep beraber nisan ayında da yeni çıktığımız 2. grupta A milli takımımızı Kocaeli'de izleyeceğiz'' dedi.

IIHF Spor Direktörlerinden Darryl Easson da bir Balkan ülkesinde ilk defa bu seviyede bir kamp düzenlendiğine işaret ederek, kampa katılanların önemli bilgiler alacağını söyledi.

-''Türkiye, buz hokeyinde durmadan ilerliyor''-

Toplantıda gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ernest Aljancic, ''Tesisleri yeterli buluyor musunuz-'' sorusunu, ''Hiçbir zaman yeterli olmaz. Türkiye doğru yolda, son yıllarda buz hokeyinde durmadan ileriye gidiyor'' yanıtını verdi.

Duman da son 3-4 yılda tesisleşmeye önem vermeye başladıklarına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Gönlümüz, her ilimizde bir buz pisti olmasını ister. Bir yılda faal sporcu sayımızı yüzde 23 oranında artırdık, her geçen gün minik oyuncu sayımız artıyor. Yüzlerce 5-6 yaş sporcumuz var. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığımız'ın Kocaeli'ye bir buz pisti daha yapılmasını yatırım programına aldığını öğrendik. Buz pistlerinin artmasının buz hokeyi, short track, curling gibi buz sporlarının gelişmesine katkı sağlayacaktır''

Basın toplantısının ardından gelişim kampına katılan sporcular, hakem ve antrenörler, buz üzerine çıkarak, kampın açılış seremonisini gerçekleştirdi.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy

Kaynak: AA