İbrahim Yazıcı: “hesapsız Para Harcama Dönemi Bitti”

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor menfaatlerini korumak için çalışmalarında dikkatli davrandıklarını belirterek, hesapsız para harcama döneminin artık bittiğini söyledi.

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, kulübün resmi dergisine açıklamalarda bulundu. Yazıcı, hareketli dönemler geçirdiklerini, önemli maçlar oynarken, takıma takviyeler yapmak için çaba harcadıklarını belirterek, “Taraftarların biraz da medyanın yönlendirmesi ile yönetim kurulumuza baskı yapıyor. Çalışmalarımızda Bursaspor'un menfaatlerini korumak için çok dikkatli hareket ediyoruz. Hesapsız para harcama dönemi artık bitti" dedi.

“N’DİAYE’NİN TRANSFERİ KONUSUNDA HAKSIZ ELEŞTİRİLER ALDIK” Alfred N’Diaye’nin İngiltere’nin Sunderland takımına transfer olmasını da değerlendiren Yazıcı, “Bu konuda haksız yere eleştiriler ile karşılaştık. N'Diaye'yi satıp ‘Para kazanalım' mantığıyla olaya yaklaşmadık. Medya durumu kamuoyuna bu şekilde servis edince doğal olarak eleştirildik. Oyuncuyu alırken de, satarken de teknik heyet ile ortak hareket ederiz. Kulübün menfaatleri her şeyin önüne geçer. Eğer oyuncunun Bursaspor'da kalmasını gerektiren şartlar ortadan kalkmışsa kulübümüzü bu işten maksimum karlı çıkararak oyuncu satışını yaparız. N'Diaye, 'Bursaspor'da oynamak istemiyorum' deyince bizim de transferi onaylamaktan başka çaremiz kalmamıştı" diye konuştu.

"BİZİM OLDUĞUMUZ YERDE HEDEF BİTMEZ" Son 3 sezon içerisinde bir çok başarıyı yakaladıklarını ifade eden Yazıcı, "Son üç sezon içerisinde şampiyonluk, üçüncülük ve beşincilik elde etmiş bir takımız. Aynı zamanda Türkiye Kupası finali oynadık. Takımın başarısız olduğunu kim söyleyebilir? Herkes dönüp kendi özeleştirisini yapsın. Bizleri hedefsiz bir yönetimmişiz gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizim olduğumuz yerde hedefler kesinlikle bitmez. Göreve geldiğimizde söylediğimiz ilk kelimeler zirveye oynayan Bursaspor sözüydü. Biz şampiyon olduğumuz sezon bile şampiyon olacağız diye bir hedef göstermemiştik. O dönemde büyük bir borç yüküne rağmen takımı yönetiyorduk. O dönemde takımımız 20 milyon TL'lik bir değere sahipken bugün 70 milyon TL değerinde bir takıma sahibiz. Olayları değerlendirirken objektif gözle bakmak gerektiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA