Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın Açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, 81 ilin valisine çağrıda bulunarak, ''Haftada bir akşam yemeğinizi yurtlara ayırın'' dedi.

İçişleri Bakanlığı'nın Marriott Otel'de düzenlediği ''Valiler Buluşması'' toplantısında konuşan Suat Kılıç, salonu dolduran valilere seslendi.

Kılıç, ''Vali amcalar, vali abiler, vali teyzeler ve vali ablalar. Haftada bir akşam yemeğinizi yurtlara ayırın. Yurttaki gençlerin sizlere ihtiyacı var. Bu gençler ülkenin geleceğinde söz sahibi olacak. Kanaat önderlerini gençlerle buluşturmayı düşünüyoruz. Bir kardeşiniz olarak sizlerden istirham ediyorum, bir akşam yemeğinizi bu gençlerle yiyin. Bu iş hayati önemde bir iş'' diye konuştu.

Suat Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak valilere yük olmadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''İllerimize toplamda 5 milyar liralık tesisler için yatırım yapacağız. Bizzat 50 valiyi aradım. 50'den sonra durdum. Çünkü 'bize yardımcı olanlarla ve sorunlara çözüm olanlarla yolumuza devam ederiz' dedik. Kalkınma Bakanlığı'ndan bu işleri geçirmek kolay değil. Yatırımları yüzde 200 oranında arttırmak kolay iş değil. Hakkari'de yüzme havuzu, spor salonu ve gençlik merkezi projesi envanterde. Bu 4 tesisi mutlaka bitireceğiz. Bunun için Hakkari'ye 7 milyon 500 bin lira gönderdik. Ancak hala arsa problemini çözemedik.''

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Söz konusu gençlik olunca 1 dakikanın dahi önemi var. En zor yönettiğimiz gençler evlerdeki gençler. Gençleri sokaktan alıp, hayata kazandırmalıyız. 2013 yılında 12 adet kapalı yüzme havuzu yatırımını koyduk. Bununla yüzme havuzu olmayan ilimiz kalmayacak. Ankara, 2013 yılında olimpik yüzme havuzuna kavuşacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak valilere yük değiliz. Gençlik merkezi harekatı başlattık. Bunların bir kısmı başladı, bir kısmının ise arsası bulunamadı. Valilerin uygun gördüğü bizim için geçerlidir. Bundan sonra negatif cümleleri duymamamız lazım. 153 yerde yurt yatırımları var. 853 inşaat projesi sürüyor.''

-Sorular-

Salonda yer alan bazı valiler özellikle Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunla ilgili bakana sorular yöneltti.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, sorular üzerine yaptığı açıklamada, 6222 sayılı yasanın yürürlükte olduğunu hatırlatarak, ''Hapis cezaları azaltıldı. Çünkü hapishanelerde hükümlü sayısı 2,5 kat arttı. Bu konuda ilgili savcılıkların özenli olmaları önemli. Belli illerde spor savcıları tayin edildi. Kanunda eksiklikler var, biliyorum. Ancak idarecilerin artıları ile bu açığı kapatabiliriz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA