Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, Hangi Şartta Bırakacağını Açıkladı

Bursaspor Kulubü Başkanı İbrahim Yazıcı, Bursaspor'u her yıl şampiyonluğa oynatacak birisinin gelmesi durumunda yarın görevi bırakacağını belirterek.

" Bu işin taliplisi ve çıtayı yükselteceğini açıklayan birisi varsa yarın bırakmaya talibim. Ben taraftarımızın tepkisini anlayamıyorum. Ben bugün bırakacak olsam, kötü durumda bırakmam istemem. Bana göre kaos yok, kaos yaşatmak isteyenler var" dedi.

Yazıcı, Serdar Aziz'in transfer haberlerinin hayal mahsulu olduğunu, Ertuğrul Sağlam'ın ise açıklamalarına açıklık getirdiğini, küs ayrılmadıklarını ifade etti.

Yazıcı, teknik direktör konusunu birkaç güne netliğe kavuşturacaklarını, yerli ya da yabancı ismin netleşmediğini de kaydetti.

Özlüce Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleriyle basın toplantısı düzenleyen İbrahim Yazıcı, Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından Teknik Direktör arayışları, Gaziantepspor'la yaşanan kriz, taraftarın tepkisi ve Serdar Aziz hakkında çıkan transfer söylentilerine son noktayı koydu.

"KAOS YAŞATMAK İSTİYORLAR"

Yazıcı, arkasında kötü bir intiba ile ayrılmak istemediğini kaydederek, "Birisi gelecek çıtayı yükselteceğim" diyecek. "Bu takımı her sene şampiyonluğa oynatacağım" diyecek. Ben yarın çekip giderim. Öyle atmayla olmuyor. Ben geldiğim zaman söz verdim, "şampiyon olacağız" demedim. "Şampiyonluğa oynayacağız" dedim. Ertuğrul Sağlam bugüne kadar ne istediyse verdim. Kötüye giden nedir 4 senede? Bunun cevabını verecek birisi varsa bana söylesin. Ben bugün bırakacak olsam bir ay sürer. Bugün bırakacak olsam, kötü bırakmam istemem. Arkamda kötü bir intiba bırakmak istemem. Tabiki yarın ne olur bilemem. Ama bu kaosu geçmemiz lazım. Buna el verirseniz hep beraber bugünleri atlatırız.. Bana kaos yok, kaos yaşatmak isteyenler var. Bana destek olursanız, bu birlikteliği sağlayabilirseniz daha iyi günler gelir. Daha iyi yönetimler olabilir. Ama bunu da yakınen takip edin. Çabuk şampiyon olursan hedefler yukarıda olunca Bursa tatmin olmuyor. Ufak derecelerle yetinmiyorlar. Beklentiler yüksek. En az ilk beşin içinde olacaksın. Beşin altı başarısızlık. Beşi bile beğenmiyorlar. Böyle bir şey Bursaspor’da 4 senede konuşmak mümkün değildi" dedi.

"SERDAR AZİZ TRANSFERİ YALAN"

Serdar Aziz transferinin yalan olduğunu, Galatasaray maçı öncesi kasıtlı çıkarıldığını anlatan Yazıcı, "Ndiaye denen adam, oynamayacağım dediği için göndermek zorunda kaldık. Ben çok mu istedim. Ama 'adam oynamayacağım' dedi.

Mecbur gönderdik. Böyle adamı oynatamazsın. Serdar Aziz bize birşey demeden gitsin. Ben Galatasaray/la bugüne kadar hiç bir görüşme yapmadım. Hala yazıyorlar. Maç öncesi kasıtlı yapılıyor. Serdar Aziz’in transferi konusunda kimse bizimle görüşmedi, böyle bir şey asla yok' diye konuştu.

"SAĞLAM BURADA GÖRDÜĞÜ İLGİYİ BAŞKA YERDE GÖREMEZ"

Ertuğrul Sağlam ile problemli ayrılmadıklarını, kendisini de ifadelerine açıklık getirdiğini kaydeden Yazıcı, "Ertuğrul Sağlam’ın burada gördüğü ilgiyi hayatı sonuna kadar başka yerde göreceğini zannetmiyorum.Para olayları kendisi de biliyor. Biz ne alırız ne alamayız onları biliyor. Bazı şeyleri bildiği için benim adıma bile bazı şeyler söylüyordu hep iyiniyetten. Hiç bir zaman benim önüme geçmedi. Abi kardeş gibiydik. İyiniyetle söylediği şeyler. Ertuğrul Sağlam, açıklamalarına açıklık getirdi. Ben buradan birileriyle münakaşa edip gitmek istemiyorum. Bu kapılar bana açık olsun. Bunun özeti budur. Yoksa bizimle hiç alakası yok Sağlam’ın gidişinin. Ama oradan siz ne demek istediğini gayet iyi anlıyorsunuz. Onu da bize mal etmek istiyorlar. Kel alaka. Aramızda bir problem yok" şeklinde konuştu.

"TARAFTARIN KÜSLÜĞÜNÜ ANLAYAMIYORUM"

Taraftarın küslüğünü anlamakta güçlük çektiğini vurgulayan Yazıcı, "İletişim konusunda eksikliğimiz var. Onu nasıl gidereceğiz. Onu hep beraber gidermemiz lazım. Sizlerin yardımı olmazsa bu iletişimi kuramayız.Eskiye göre iletişimde ileriye giden gelişmeler var. Yarın akşam derneklerle bir toplantı yapacağım.Taraftar arkamızda olmasaydı biz şampiyon yapamazdık. Taraftarımızın bugünkü küskünlüğünü anlayamadım. Bilet fiyatları konusunda tenkit edildik. İstanbul fiyatlarını inceleyin. Bilet fiyatlarında derbi maçına rağmen bir lira oynamadık. Bilet fiyatlarını indirdik. Kombineyi satamadık. 3052 genel kurul üyesi var. 2900 kombine sattık. O stadı dolduracaksın, maçı da sonuna kadar destekleyeceksin. Son maçta 60 dakika takımın aleyhinde tezahürat yapıldı. 2-0 mağlubiyetten Fenerbahçe’yi 3-2 yendik. Bu sene 2-0'dan 2-2 geriye düştük. Maç 90 dakika. Twente maçında bile. Millet yerinden hopladı" şeklinde konuştu.

"TEKNİK DİREKTÖR ARAYIŞIMIZ SÜRÜYOR"

Teknik Direktör konusunda arayışların sürdüğünü ifade eden Sağlam, "Bugün yarın bir yerlere geleceğiz. Yerli mi yabancı mı? Hepsi olabilir. Ama şunu da söyleyebilirim, devre arası, hatta devre arasını da geçtik. Benim yıldız futbolcuma bir kulüp talip. Hedefim olmasa veririm. Hiç bir zaman yıldızı kimse devre arasında vermez. Devre arası transferleri iyi bir transfer değildir. Bu hoca için de geçerli. Zor bir görev yapacağız. Ben de gece gündüz düşünüyorum. Eğer sezon başı olsa, çok farklı şeyler yapabilirsin. Sezonun ortası, bugün birisi yazı yazmış. Gaziantep Kulübü; atmış tutmuş. Cevabını verdim. Bana çok dolaylı teklif geldi. Ben çalışan bir kişiyi ayartıp böyle gel bana demem. Ayrılır oradan, haklı nedenlerle, işime gelir tabiki olabilir. Ama ben onların bahsettiği hocayla konuşmam yok. Götürüp getirenler var. Neler var. Herkes bir şey söylüyor. Etiklikten bahseden takım, Muhammed’imi Bekir Ozan’ımı ayarttı. Turgut Doğan Şahin ile mukavele imzaladık. Geceden kaçırdılar. Etik sen deme bari. Etiğin e’sinden haberleri yok. Bursaspor ağzından çıkanı yemez. Bursaspor’un farklı bir yeri var. Zaman zaman toplantılar yapıyoruz. Eğer onları takip edebilirseniz, Bursaspor’un ağırlığını da gayet iyi anlarsınız" Yazıcı, Bangura'nın Urfa'ya transferi konusunda Bakan Faruk Çelik'in kendisini aradığını, bu oyuncunun Urfa'ya verilmesine Sağlam ve Ersel Hoca'nın da destek verdiğini sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA