Bismil İlçesinde Uefa Standartlarında Saha Yapılıyor

Diyarbakır Bismil ilçesinde yapımı devam eden sentetik yüzeyli çim halı saha çalışmaları sürüyor.

Çalışmaları yerinde inceleyen Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, sahanın UEFA standartlarında olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Bismil ilçesinde yapımı süren, zemini sentetik yüzeyli çim saha olarak yenilenen Bismil İlçe Stadyumu’nu inceledi. Vali Toprak 2012 yılı yatırım planlaması çerçevesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü'nce finanse edilen Bismil ilçesi sentetik çim yüzeyli futbol sahasının gençlerin ve kulüplerin kullanımına hazır hale getirilmesi için çalışmaların Son safhaya geldiğini belirtti.

Yapımına 10 Eylül 2012 tarihinde başlanan ve 570 bin TL’ye mal olan sentetik çim sahanın yapım çalışmalarının geldiği Son aşamayı yerinde inceleyen Vali Toprak, futbol sahasının 15 gün içerisinde futbol oynanır hale getirileceğini planladıklarını sözlerine ekledi.

Vali Toprak, Bismil’e UEFA standartlarında bir sahanın kazandırıldığını, soyunma ve duş alanların gözden geçirildiğini, ayrıca çevresinin açık olması nedeniyle bir an önce çevre ihata duvarının ya da çitinin yapımı konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü'ne talimat vererek gerekli çalışmaların bir an önce bitirilmesini söyledi.

Kaynak: İHA