Antalya'da Başlayan Şampiyonaya 50 İlden 220 Görme Engelli Sporcu Katılıyor

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun 2013 faaliyet programında yer alan Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Kemer Rose Residence Otel'de düzenlenen şampiyonaya 50 ilden 220 görme engelli satranç oyuncusu katılıyor.

Federasyon Başkanı Abdullah Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, federasyon olarak 8 branşta faaliyet gösterdiklerini, bu branşlarından birisinin de satranç olduğunu söyledi.

Şampiyonanın genel, bayanlar ve gençler olmak üzere 3 kategoride yapıldığı belirten Çetin, toplam 220 görme engelli sporcunun yarıştığını aktardı. Şampiyonada bireysel sıralamanın yanında takım sıralamalarının da yapılacağını bildiren Çetin, ''Bireysel sıralamaların neticesine göre milli takımlar oluşacak. Milli takıma seçilenler uluslararası şampiyonalarda Türkiye'yi temsil edecek'' dedi.

Bireysel sıralamada dereceye giren sporculara madalya, takım sıralamasında dereceye giren kulüplere de kupa verileceğini anlatan Çetin, genelde 45, bayanlarda 15, gençlerde 30 sporcunun masraflarının federasyonca karşılandığını kaydetti.

Çetin, Londra Paralimpik Olimpiyatları'na katıldıklarını, ancak umdukları dereceleri alamadıklarını dile getirerek, ''Buralardan çıkan genç nesiller sayesinde satrançta ülkelerarası yapılan şampiyonalarda ilk 10'a, daha sonra ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. O doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor'' diye konuştu.

Şampiyona, 2 Şubat'ta sona erecek.

Muhabir: Şamil Kahveci - Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA