85 Yaşındaki Erdoğan Amca ‘uğur Mumcu’ İçin Koştu

Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü’nün veteran atleti 85 yaşındaki Erdoğan Dulda, Türkiye Atletizm Federasyonu ile Kartal Belediyesi’nin birlikte düzenlediği Uğur Mumcu’yu Anma Koşusu’na katıldı.

Dulda, koşuya katılan en yaşlı atlet unvanını elde etti.

Kartal Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3.’sü düzenlenen koşuya, soğuk ve yağışlı havaya rağmen 694 sporcu katıldı.

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi’nde yer alan Uğur Mumcu Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi’nden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün startıyla koşuya başlayan atletler, Uğur Mumcu’yu anmak ve anısını yaşatmak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı.

Koşuda en dikkat çeken isimlerden biri, 85 yaşındaki Erdoğan Dulda oldu. Dulda, 5 bin metre mesafelik koşuyu 33 dakika 34 saniyede tamamladı. Uğur Mumcu’ya büyük saygısı olduğu için ilerleyen yaşına rağmen koşuya katıldığını ifade eden Erdoğan Dulda, 45 senedir Ankara’nın Çankaya ilçesinde oturduğunu söyledi.

Dulda, Uğur Mumcu’yu çok yakından tanıdığını, suikasta kurban gitmeden önce Uğur Mumcu’nun yazılarını çok sıkı bir şekilde takip ettiğini sözlerine ekledi .

Kaynak: İHA