Suşehri’ne Gençlik Spor Merkezi Kurulacak

SİVAS(İHA) Suşehri ilçe Kaymakamı Mehmet Demiral, ilçeye Gençlik Spor Merkezinin kurulacağını bildirdi.

Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, Suşehri Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi, Gençlik Spor Müdürlüğü ve Mal Müdürlüğü yetkilileriyle makamında bir araya gelerek Suşehri’ne kurulması planlanan Gençlik Spor Merkezinin yeri konusunda istişare toplantısı yaptı.

Konu hakkında açıklama yapan Suşehri Kaymakamı Mehmet Demiral, “Suşehri için güzel bir hizmeti görüşmek için toplantı düzenledik. Gençlerimize müjdeli bir haberimiz var Gençlik Spor Bakanlığımız ve il müdürlüğümüzle gerekli görüşmeleri ve istişareleri yaparak ilçemize bir gençlik spor merkezi kazandırmayı planlıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz, sportif, sosyal, kültürel her alanda yetiştirerek onlara bu tür imkânları sağlamak için ilçemize bir gençlik merkezi yapmayı planlıyoruz. Gençlerimiz, eğitim, kültür, sosyal, spor, sanat alanlarında çeşitli eğitimler kurslar alacaklar çeşitli konularda faaliyetlerde bulunma imkânlarını yakalayacaklar” dedi.

Gençlik merkezinin amaçlarına da değinen Kaymakam Demiral, “Gençlerin serbest zamanlarında ilgi istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerini sağlayacak sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle yönlendirmek ve yetiştirmek gençlerin vatanına ve milletine faydalı, araştırıcı, birleştirici yeteneklerini geliştirmek ve toplum hayatına gönüllü ve üretken olarak katılmalarını sağlamaktır. Bilgi ve becerilerini artırmak, gençlik merkezleri bünyesinde kurulacak gençlik kulüplerinde vasıtasıyla bağımsız gençlik teşkilatının oluşumunu sağlamak, gençlerin problemlerine yardımcı olmak, rehberlik ve danışmanlık yapmaktır” dedi.

Gençlik merkezinde; spor salonları, okuma salonları, tiyatro salonları ve kursları, müzik salonları ve kursları ile el sanatları gibi birimlerin bulunacağı belirtildi .

Kaynak: İHA