Sivasspor 0-0 Fenerbahçe

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Fenerbahçe, deplasmanda karşı karşıya geldiği Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı. Bu sonucun ardından Fenerbahçe grubu lider, Sivasspor ise ikinci olarak yarı finale çıkmayı garantiledi.

Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'ndaki 5. maçta Sivasspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynanan mücadelede gol olmadı ve maç 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından Sivasspor gruptaki puanını 8'e, Fenerbahçe ise 13'e yükseltti. Ayrıca bu sonuçla Fenerbahçe grupta birinciliği, Sivasspor da ikinciliği garantiledi.

Gelecek maçlarda Sivasspor deplasmanda Bursaspor ile karşılaşırken, Fenerbahçe sahasında 1461 Trabzon ile mücadele edecek.

KRASİC YOK, TOPUZ KAPTAN

Fenerbahçe'de Milos Krasic'in yanı sıra cezalı olan Gökhan Gönül, Nijerya Milli Takımı'nda kadrosunda yer alan Yobo, sakatlıkları bulunan Selçuk Şahin ve Sezer Öztürk ile genç oyuncu Recep Niyaz, Sivas'a getirilmedi. Takımla Sivas'a gelen kaleci Volkan Demirel ise 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı, Mehmet Topuz sahaya kaptan olarak çıktı.
Ziraat Türkiye Kupası'nda Bursaspor'a karşı sarı-lacivertli ekibin 3'üncü golünü kaydeden genç oyuncu Beykan Şimşek, 18 kişilik maç kadrosunda yer aldı. Omzundaki sakatlığı nedeniyle geçen hafta ligdeki Gaziantepspor maçı kadrosuna alınmayan Stoch ise ilk 11'de sahaya çıktı. Fenerbahçe'de kaleci Mert Günok ile Baroni, Kuyt, Sow, Hasan Ali, Egemen ve Beykan yedek soyundu.

SİVAS'TA TEK ESKİK

Ev sahibi ekipte kadro dışı bırakıldığı belirtilen savunma oyuncusu Jan Rajnoch ve sakatlığı devam eden Milan Cerny dışında eksik yoktu. Teknik direktör Rıza Çalımbay, bu maçta Erman Kılıç, Navratil ve Pedriel'i yedek soyundururken, Ziya Erdal'ı maç kadrosuna almadı. Sivassporlu taraftarlar, maraton tribünde yaklaşık 50 metre uzunluğunda bayrak açtı. Müsabaka için 85 basın mensubu akreditasyon yaptırdı.

DENGELİ MÜCADELE

Sivas'taki maç dengeli bir şekilde başladı ve iki takım da kontrollü bir oyun ortaya koydular. Oldukça soğuk bir havada oynanan maçta mücadele gücü ise yüksekti. İki takım da ilk bölümde daha çok birbirlerine üstünlüğünü kabul ettirmek için çabaladılar ancak bu bölümde oyun daha çok ortada geçti. Maçta dakikalar ilerdikçe mücadele de arttı ancak iki takım da önemli pozisyonlara giremediler.

İLK YARIDA GOL YOK

İlk yarıda son bölüme girildiğinde takımlar biraz daha tempoyu yükseltmeyi amaçlayan bir yapıya büründüler ve daha çok gol aramaya başladılar. Özellikle ilk yarının son dakikalarında maç hareketlendi ve Fenerbahçe biraz daha etkili olmaya başladı. Zaman zaman Sivasspor kalecisi Borjan'ı zorlayan sarı-lacivertliler buna rağmen golü bulamadı. İlk yarıda gol olmadı ve ilk yarı 0-0 sona erdi.

KARŞILIKLI ÇABALAR SONUÇSUZ

Maçın ikinci yarısında nispeten daha hareketli bir oyun vardı ve iki takım da hücumu daha çok düşünen bir yapıdaydılar. Özellikle Sivasspor ilk bölümde daha çok topa sahipti ve biraz daha oyuna hükmediyordu ancak Fenerbahçe de bu hareketli oyuna ortak olmaya çalışıyordu. Her iki takımın da çeşitli çabaları ve atakalrına rağmen mücadelede gol olmadı ve eşitlik bu bölümde bozulmadı.

TEMPO İYİCE DÜŞTÜ

Mücadelede sona doğru gelindikçe iki takımın da hem temposu düştü hem de 0-0'lık sonucun iki takıma da yarıyor olması nedeniyle oyuncular gol atmak için çok fazla çaba göstermemeye başladılar. Kimi zaman etkili pozisyonlar yaratılsa da bunlardan sonuç çıkmadı. Maçın son düdüğü çaldığında ise skor tabalesında 0-0'lık eşitlik vardı.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'Karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar mücadelenin sonuna 3 dakika ilave etti.
89'Fenerbahçe yarı sahasının ortalarında kafa topu mücadelesinde Pedriel, Mehmet Topal'a tehlikeli hareketinden dolayı sarı kart gördü.
88'Oyunda tempo bu dakika itibariyle iyice düşmüş durumda.
87'Kuyt kendi yarı sahasından rakip savunma arkasına koşu yapan Sow'a uzun bir pas gönderdi ama Sivasspopr savunmasında Ümit araya girdi ve topu taca gönderdi.
86'Kırmızı beyazlı ekip sağ kanattan Erman'la köşe vuruşu kullandı. Erman'ın ceza sahasına gönderdiği top Fenerbahçeli oyuncuların müdahalesiyle diğer kanattan kornere çıktı.
85'Michael Eneramo orta yuvarlakta kaptığı topla Pedriel'i sağ kanattan hareketlendirdi ama Pedriel rakibinden sıyrılamadı ve topu kaybetti.
83'Sarı lacivertli ekip sağ kanattan Moussa Sow'la köşe vuruşu kullandı. Sow kısa pas vererek topu Baroni'yle buluşturdu. Baroni ceza sahası son çizgisine inip ortasını yapmak istedi ama top çizgiyi geçti ve dışarıya çıktı.
82'Orta alanda top kapma mücadelesinde top en son ev sahibi ekip oyuncularından taca çıktı.
81'Ev sahibi Sivasspor'da Kamil Grosicki oyundan çıktı ve yerine Ricardo Pedriel oyuna dahil oldu.
79'Fenerbahçe'de sol kanattan ceza sahasına art arda iki orta yapıldı ama savunma topu uzaklaştırdı. Ardından ceza sahası sol çaprazından Caner kaleye çok sert bir şut çekti ama top üstten az farkla auta çıktı.
78'Konuk ekibin atağı sol kanattan gelişti. Caner'in yine sol kanattan paralel gönderdiği topu Sivasspor savunması taca gönderdi.
77'Fenerbahçe'de son değişikli oldu. Raul Meireles oyundan çıktı ve yerine Cristian Baroni oyuna girdi.
75'Gelişen Fenerbahçe atağında Caner sol kanattan atağa çıktı ve pasını önündeki Stoch'a verdi. Stoch topa hareketlendi ama rakip savunma Stoch'tan önce davrandı.
74'İkinci yarıda her iki takımında oyunda bariz bir üstünlüğü bulunmazken zaman zaman Sivasspor, zaman zaman Fenerbahçe topa daha fazla sahip olan takım oldu.
72'Fenerbahçe'de Caner kendi yarı sahasının sol kanadında taç kullandı ve bu dakikayı konuk ekip futbolcularının kendi aralarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
71'Yine gelişen Sivasspor atağında, Aatıf Chahechouhe orta yuvarlaktan aldığı topu ceza alanı önüne kadar sürdü ve sağ kanattan hareketlenen Grosicki'ye pasını gönderdi. Grosicki ceza sahasına ortasını gönderdi ve Hakan gelen topa yarım vole vuruşunu yaptı. Top üstten dışarıya gitti.
70'Sivasspor'da serbest vuruşu Kamil Grosicki kullandı. Eneramo'ya uzun bir pas gönderdi Grosicki ama savunma topu uzaklaştırdı.
68'Gelişen Sivasspor atağında Kamil Grosicki orta yuvarlaktan aldığı topla ceza sahası sağ çaprazına kadar gitti ve ortasını gönderdi. Savunma, Eneramo'dan önce topu kornere gönderdi.
67'Kısa paslarla organize bir şekilde rakip yarı alana geçen Fenerbahçe'de topla en son ceza yayı önünde Sow buluştu. Sow pasını sağ kanattaki arkadaşına vermek istedi ama rakip savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
66'Milan Borjan topu elinden çıkarmak istedi ama Bekir buna izin vermedi. Bekir bu sebepten sarı kart gördü.
64'Fenerbahçe rakip yarı alanının ceza sahası sol çaprazından serbest vuruş kullandı. Caner Erkin'in ceza sahasına gönderdiği top doğrudan Milan Borjan'a geldi.
62'Konuk ekip Fenerbahçe'de Mehmet Topuz oyundan çıkarken yerine Dirk Kuyt oyuna dahil oldu.
61'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Semih ceza sahası sol çaprazından vuruşunu yaptı ama kaleci Milan Borjan güçlükle de olsa topu uzaklaştırdı.
60'Kısa paslarla rakip yarı alana geçen kırmızı beyazlı oyuncular topu en son ceza sahasına ön bölümden hareketlenen Kadir'e gönderdiler. Kadir uzaktan şutunu çekti ama savunmaya çarpan top Serkan'da kaldı.
59'Erman Kılıç topla bu kez rakip yarı alanının ortalarında buluştu ve kaleye şutunu gönderdi ama top üstten dışarıya çıktı.
58'Sivasspor atağı bu kez Erman Kılıç'la sağ kanattan gelişti. Erman topu ceza sahasına göndermek istedi ama top rakip savunmadan taca çıktı.
57'Bu kez gelişen Sivasspor atağında Eneramo topla sağ kanatta son çizgide bulutu ve ceza sahasına orta yapmak isterken Fenerbahçe savunması topu kornere gönderdi.
56'Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Caner rakibinden kaptığı topla rakip yarı alana geçti ve pasını Semih'e gönderdi ama savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
55'Yine gelişen Sivasspor atağında Eneramo topla ceza sahası yakınlarında sağ çaprazda buluştu. Ceza sahasına gönderdiği topu Fenerbahçe savunması karşıladı.
54'Ev sahibi Sivasspor'da Sercan Yıldırım oyundan alınırken yerine Erman Kılıç oyuna dahil oldu.
53'Kırmızı beyazlı ekibin atağı yine sol kanattan gelişti. Ceza sahası ön çizigisinde Aatıf Chahechouhe pasını yine ceza sahasındaki Eneramo'ya gönderdi ama Fenerbahe savunması topu taca gönderdi.
52'Sivasspor'da Hayrettin orta alandan aldığı topla Fenerbahçe ceza sahası sol çaprazına kadar gitti ve Eneramo'ya ara pasını gönderdi. Eneramo son çizgiye inip topu içeriye çevirmek istedi ama top Eneramo'dan dışarıya çıktı.
51'Fenerbahçe yarı sahasının ortalarında sağ kanatta top kapma mücadelesi sırasında Caner, Aatıf Chahechouhe'ya yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.
50'Yine gelişen Fenerbahçe atağında topla en son sol kanatta Caner buluştu ve pasını ceza sahası ön çizgisi yakınlarındaki Salih'e gönderdi. Salih'te topu Meireles'e gönderdi ama savunma araya girdi ve topu taca gönderdi.
49'Sarı lacivertli ekip oyuncuları kısa paslarla rakip ceza sahası önüne kadar gittiler. Ceza sahasına giren Mehmet Topuz rakip savunmayı geçtikten sonra kaleye şutunu gönderdi ama önce Borjan ardından savunma topu kornere gönderdi.
48'Orta alanda Salih, Sercan Yıldırım'dan sıyrılmaya çalışırken yerde kaldı ve karar serbest vuruş.
47'Her iki takımda ilk yarıdaki 11'leriyle ikinci yarıya başladı.
46'Mücadelenin ikinci yarısı Sivassporlu oyuncuların vuruşuyla başladı.

SİVASSPOR 0-0 FENERBAHÇE İLK YARI SONA ERDİ

45'Karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar ilk yarının sonuna 1 dakika ilave etti.
44'Yine gelişen Fenerbahçe atağında Caner Erkin sol kanattan ceza sahasına ortasını gönderdi. Topa kimse dokunamadı ve ardından top yerde sekince Milan Borjan zorda olsa topu uzaklaştırmayı başardı.
43'Konuk ekip oyuncuları kısa paslarla rakip ceza alanına kadar gittiler. Salih Uçan ceza sahası sol çaprazında buluştuğu topu ceza sahası ön çizgisinde müsait pozisyonda olan Stoch'a gönderdi. Stoch sert bir şut çekti ama top üstten farklı bir şekilde auta çıktı.
42'Sivasspor atak yönüne göre sağ kanattan Grosicki'yle geldi. Ceza sahasına yapılan ortaya Eneramo kafa vuruşu yaptı ama top kaleci Serkan'da kaldı.
41'Ani gelişen Fenerbahçe atağında Stoch topu Semih'e göndermek istedi ama Sivasspor savunması tehlikeyi uzaklaştırdı.
40'Gelişen Sivasspor atağında Kadir rakip yarı alana geçti ama Salih Uçan yaptığı baskı sonucu topu kazandı.
39'Kullanılan köşe vuruşunu önce Sivasspor savunması karşıladı ama ardından top ceza sahası sol çaprazındaki Mehmet Topal'a geldi. Mehmet çaprazdan sert vurdu ama top yandan dışarıya çıktı.
39'Sarı lacivertli ekip sol kanattan Stoch ve Salih ikilisiyle son çizgiye kadar indi. Salih rakibinden sıyrılamadı ve Murat topu kornere gönderdi.
38'Bu dakikayı Fenerbahçe yarı alanında yapılan karşılıklı top kayıplarıyla geride bıraktık.
36'Bu dakika itibariyle Sivas'ta kar yağışı biraz daha yoğunlaştı.
35'Sivasspor atağında Kadir Bekmezci orta yuvarlak yakınlarında sol kanattan ileriye hareketlenen Grosicki'ye uzun bir pas attı ama pozisyon için ofsayt bayrağı kalktı.
34'Konuk ekip ekipte Salih Uçan savunmadan atılan uzun topla sol kanatta buluştu ve ceza sahasına girmek üzereyken Sivasspor savunmasının arasından geçemedi ve topu kaybetti.
32'Gelişen Fenerbahçe atağında topla sağ kanatta buluşan Semih Şentürk ceza sahasına ortasını gönderdi. Savunmanın uzaklaştırdığı top ceza yayı yakınlarında bulunan Mehmet Topal'a geldi. Mehmet topa gelişine sert vurdu ama top çok farklı bir şekilde dışarıya çıktı.
31'Orta yuvarlak içinde Sivasspor kontra atağını kesen Meireles yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.
30'İlk yarım saat itibariyle ev sahibi Sivasspor'un, Fenerbahçe'ye göre daha fazla topa olduğunu söyleyebiliriz.
29'Bu kez Sivasspor atağı hızlı gelişti. Sercan Yıldırım rakip yarı alanın hafif sağ çaprazında aldığı topu savunma arkasına kaçan Eneramo'ya gönderdi. Eneramo ceza sahası sağ çaprazından sert vurdu ama top yan filelerde kaldı.
28'Sarı lacivertli ekipte Salih rakip yarı alana geçip biraz mesafe katettikten sonra pasını sol kanattaki Stoch'a gönderdi ama Sivasspor savunması pozisyonu önledi.
27'Atak yönüne göre sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Grosicki son çizgiye indi ve ceza sahasındaki Eneramo'ya yerden pasını attı ama Orhan tehlikeyi önledi.
26'Konuk ekip atağında orta yuvarlaktaki Meireles sol kanattan ileriye hareketlenen Caner'e uzun gönderdi ama top Caner'i aşıp taca çıktı.
25'Fenrbahçe rakip yarı alanının tam ortasından hafif sağ çaprazdan serbest vuruş kullandı. Mehmet Topal'ın ceza sahasına gönderdiği topa penaltı noktası yakınlarında Semih kafa vurdu ama top üstten dışarıya çıktı.
24'Hızlı gelişen Sivasspor atağında savunmanın arkasına kaçan Eneramo'ya uzun bir pas atıldı ama Serdar Kesimal araya girip topu taca gönderdi. Tacı kullandıktan sonra Kadir uzaktan şut çekti ama top Serkan'da kaldı.
23'Sivasspor yarı sahasının ortalarında kafa topu mücadelesinde Semih Şentürk rakibine faul yaptı.
22'Fenerbahçe atağı atak yönüne göre sağ kanattan Orhan Şam'la gelişti. Orhan kendi yarı sahasından taşıdığı topla rakip yarı alanını biraz katettikten sonra ceza sahasına ortasını yaptı. Kaleci Borjan çıktı ve topa sahip oldu.
21'Ev sahibi ekibin oyuncuları rakip sahada yaptıkları baskı sonucunda topu kazandılar ve sol kanatta Grosicki son çizgiye inip ceza sahasına ortasını gönderdi. Kaleci Serkan topu yumruklayarak uzaklaştırdı.
20'Kamil Grosicki sol kanattan kullandığı kornerde topu ceza sahasına gönderdi ama savunma tehlikeyi önledi.
19'Kırmızı beyazlı ekip rakip yarı alanının ceza alanına yakın bir yerden kaleyi karşıdan gören bölgeden serbest vuruş kullandı ama top Meireles'ten kornere çıktı.
17'Konuk ekip kısa paslarla rakip yarı alana geçti ve Orhan Şam atak yönüne göre sağ kanattan ceza sahasına kadar gitti ama Sivasspor savunması topu uzaklaştırdı. Ardından Sivasspor tam kontra atağa çıkacakken Salih Uçan rakibine yaptığı faulden dolayı sarı kart gördü.
16'Fenrbahçe yarı sahasının ortalarında hava topu mücadelesinde top en son Eneramo'da dışarı gitti. Fenerbahçe kendi yarı sahasından sağ kanattan taç kullanacak.
15'Yine gelişen Sivasspor atağında, ceza sahası ön çizgisine gönderilen topu Caner kafasıyla kalecisi Serkan'a gönderdi.
14'Sivassporlu oyuncular korneri paslaşarak kullandı. Aatıf Chahechouhe topla ceza sahasına girip şutunu gönderdi ama top kaleci Serkan'da kaldı.
13'Kırmızı beyazlı ekip yine sağ kanattan üst üste iki kez taç kullandı. Ardından Hayrettin son çizgiye kadar indi ama sarı lacivertli ekip savunması topu kornere gönderdi.
12'Sivasspor atağı bu kez sol kanattan gelişti. Grosicki sol kanatta buluştuğu topla ceza sahasına girdi ve topa yükseklik kazandırdı ama dikkatli Fenerbahçe savunması tehlikeyi önledi.
11'Ev sahibi ekip atak yönüne göre sağ kanattan taç kullandı ama ardından Fenerbahçeli oyuncular yaptıkları baskı sonucunda topu kazandı.
10'İlk 10 dakika itibariyle oyunda tempo bir hayli düşük durumda. Her ki takımında geliştirdiği ataklardan sonuç çıkmadı.
9'Serbest vuruşta Stoch topu ceza sahasına gönderdi. Sivasspor savunması topu uzaklaştırdı.
8'Sarı lacivertli ekipte Mehmet Topal kendi yarı alanından aldığı topla sol kanattan ileriye hareketlendi ama Mehmet'e faul yapıldı.
7'Fenerbahçeli oyuncular kısa paslarla rakip yarı alana geldi ve topla en son ceza sahası sağ çizgisinde Meireles buluştu. Ceza sahasına ortasını gönderdi ama top kaleci Borjan'da kaldı.
6'Yine sağ kanattan Sercan Yıldırım'la atak geliştirdi Sivasspor ama Sercan'ın ceza sahasına gönderdiği topu Fenerbahçe savunması uzaklaştırdı.
5'Sivasspor çok tehlikeli geldi. Sercan Yıldırım rakip ceza alanı sağ çizgisinde topla buluştu ve ceza sahasındaki Eneramo'ya gönderdi. Eneramo penaltı noktası üzerinde topla buluştu ve vuruşunu yaptı ama top kaleci Serkan'ın üzerine geldi.
4'Ev sahibi ekip yarı alanından sol kanattan ileriye hareketlenen Eneramo'ya uzun bir pas atıldı ama pozisyon ofsayttı.
3'Bu dakikayı sarı lacivertli oyuncuların kendi yarı sahalarında paslaşmalarıyla geride bıraktık.
2'Fenerbahçe, Sivasspor yarı alanından serbest vuruş kullandı. Caner Erkin doğrudan kaleye şutunu çekti ama top yandan dışarıya çıktı.
1'Karşılaşma Fenerbahçeli oyuncuların vuruşuyla başladı. Her iki takıma da başarılar dileriz.


SİVASSPOR

Borjan
Kadir
Murat
Grosicki
Eneramo
Hakan Arslan
Erhan Güven
Hayrettin
Ümit Kurt
Chahechouhe
Sercan Yıldırım

FENERBAHÇE

Serkan
Orhan
Bekir
Serdar
Caner
M.Topal
Meireles
Salih
M.Topuz
Stoch
Semih