Orduspor, Nijeryalı Atanda Ayila Yussuf'u Renklerine Bağladı

Orduspor, Dinamo Kiev'in Ön libero ve Stoper hattında oynayan Nijeryalı Atanda Ayila Yussuf'u renklerine bağladı.

Dinamo Kiev'den satın alınma opsiyonlu olarak kiralanan Atanda Ayila Yussuf, 2004-2005 sezonundan bu yana bu takımda yer alıyor.

Daha önce Fenerbahçe ve Bursaspor'un istediği; ancak transferini gerçekleştiremediği oyuncu uzun uğraşların ardından Orduspor'un teklifine sıcak bakarak imzayı attı. Dinamo Kiev'de iken orta sahanın ikinci önemli ismi olan ve ön libero görevi yapan Ayila Yussuf, iyi bir kesici olmasının yanı sıra, yüksek tekniğiyle dikkat çekiyor.

Atanda Ayila Yussuf, Şampiyonlar liginde oynadığı 18 karşılaşmada 3 gol kaydederken 1 golüde Fenerbahçe'ye attı. UEFA liginde ise 2010 - 2011 sezonunda 2.Tur maçında Dinamo Kiev'in 4 - 1'lik galibiyetinde Beşiktaş'a 1 gol kayıt etti.

Orduspor'a ligin ikinci yarısı katkı sağlamak için geldiğini söyleyen Yussuf, "Türkiye ligine yabancı değilim. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı forma giymiştim. Süper Lig'in çekişmeli olduğunu bliyorum. Orduspor'a gelmekten dolayı mutluyum. Orduspor iyi bir teknik direktör ve iyi bir takıma sahip. Ben de bu takıma katkı sağlayarak çok iyi yerlerde olmak istiyorum." dedi.

Orduspor Kulüp Başkanı Doç.Dr. Nedim Türkmen ise "Çok önemli bir oyuncuyu Dinamo Kiev'den transfer ettik. Altı aylığına kiraladık ama sezon sonunda satın alma opsiyonu bizim elimizde. Türkiye'de çok ciddi bir stoper eksiği var. Nijerya Milli Takımı'nında oyuncusu aynı zamanda. İnşallah her iki taraf içinde başarılı olur. Transferlerimiz bitmedi üç oyuncu daha alacağız. İki yerli bir yabancı oyuncu olarak. Biri stoper, biri orta saha diğeri ise sağ açık sol açık ve orta sahanın göbeğinde oynayabilen bir oyuncu olacak. 1 Şubat akşamına kadarda bitireceğiz." diye konuştu.