İıhf Balkan Buz Hokeyi Birliği Gelişim Kampı Kocaeli'de Başladı

Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu Balkan Buz Hokeyi Birliği Gelişim Kampı Kocaeli'de başladı.

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek kampta Slovenya, Hırvatistan, Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan ve Türkiye'den 200'ü aşkın katılımcının yer alacağını bildirdi.

Kampta, IIHF antrenörleri ve eğitmenleri gözetiminde 52 sporcu ve 10 antrenörün katılacağı 16 yaş altı sporcu, hakem ve antrenör gelişim programları ile ''öğren ve oyna'' sporcu ve eğitmen programlarından oluşan 5 farklı gelişim programının yer aldığını belirten Duman, IIHF'nin bu kampı şimdiye kadar yalnızca Finlandiya'da gerçekleştirdiğini kaydetti.

Duman, Kocaeli'nin bu anlamda bir ilki yaşadığını ifade ederek, ''IIHF'nin, dünyada yalnızca Finlandiya'da yaptığı bu gelişim kampını, gerekli girişimlerde bulunarak ilk defa Türkiye'de yapmaları için ikna ettik. Bu sene Kocaeli'de, Finlandiya'dan başka dünyada sadece Türkiye'de yapılıyor. Kampa, ülkelerin gelişmekte olan, 16 yaş altı sporcuları katılıyor'' diye konuştu.

-''Hakemlerimiz, uluslararası hakemler tarafından eğitilecek''

Bunun dışında ''öğren-oyna'' programının da bulunduğunu dile getiren Duman, 40'a yakın çocuğun ilk defa buza adımını atarak uluslararası eğitmenlerden ders alacağını bildirdi.

Duman, Türkiye'de daha önce yapılmayan seminerlerin gerçekleştirileceğini anlatarak, ''Malzemeci seminerinden tutun, hakem eğitim seminerine kadar eğitimler olacak. Hakemlerimiz, uluslararası hakemler tarafından eğitilecek. Antrenörler için eğitim programı yapılacak. Hakem ve antrenörlerimize buzda kayma eğitimleri verilecek. Doğru bildiğimiz ama yanlış olan bilgileri IIHF seminerlerle anlatacak. Burada eğitim alan arkadaşlarımız, Türkiye'de diğer buz hokeyi yapılan bölgelerde hakem, antrenör arkadaşlara ve yeni başlayanlara öğrendiklerini anlatacak'' şeklinde konuştu.

Organizasyona gelişmekte olan 20 hakemin katıldığını belirten Duman, bunları buz içine adapte etmeye çalıştıklarını vurgulayarak, ulusal hakemleri ve tecrübeli isimleri buraya çağırmadıklarını dile getirdi.

Duman, federasyon olarak tüm katılımcıların eğitimi için gerekli bütün materyallerini temin ettiklerine işaret ederek, ''Umarız bundan sonraki yıllarda da devamı gelir, bu tür organizasyonlara ev sahipliği yaparız'' dedi.

Duman, 7 Şubat'ta 18 yaş altı dünya şampiyonasının da Kocaeli'de yapılacağını vurgulayarak, Güney Afrika, İrlanda, Türkiye ve İsrail'in mücadele edeceği 3. grupta çekişmeli maçların yapılacağını kaydetti.

-Karma kamp programı-

IIHF Spor Direktörlerinden Darryl Easson da sporcuların birbiriyle kaynaşması için kamp programını özellikle karışık planladıklarını ifade ederek, dünyanın çeşitli ülkelerinden 12-13 uluslararası eğitmenin eğitim vereceğini bildirdi.

Easson, Türkiye'ye daha önce defalarca geldiğini, ancak ilk defa böyle bir organizasyona katılmak üzere ülkede bulunduğuna değinerek, her şeyin güzel hazırlandığını ve önemli bir kamp olacağına inandığını ifade etti.

Muhabir: Tahir Turan Eroğlu

Yayıncı: Murat Paksoy

Kaynak: AA