Hector Cuper: Ben Güçlü Bir Adamım, İşimi Kolay Bırakmam Sonuna Kadar Giderim

Orduspor Teknik Direktörü Hector Cuper, ligde geçirdikleri zor durum sonrasında kendisine yapılan eleştirilere, "Ben güçlü bir adamım, işimi kolay bırakmam sonuna kadar giderim.

" diyerek cevap verdi.Spor Toto Süper Lig’de sıkıntılı günler geçiren ve oynadığı son dokuz maçta galip gelemeyen Orduspor’da hafta sonu oynayacağı Gençlerbirliği maçının hazırlıkları başladı.

Orduspor Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri’nde yağmur altında gerçekleşen antrenmana sakatlıkları devam eden Stancu ve Selçuk Şahin takımdan ayrı düz koşu yaparken, futbolcuların yağmura rağmen antrenmana devam etmesi dikkat çekti.Orduspor’un Arjantinli Teknik Direktörü Hector Cuper, antrenman sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Takımın performansının iyi olmadığını belirterek, alınan kötü sonuçların ardından artık üst sıralardaki takımlarla değil, alt sıralarla savaşan bir takım haline geldiklerini söyledi.

Takımın performansının çok iyi olmadığını, Eskişehirspor maçında takımın, kırmızı karta kadar iyi oynadığını da belirten Cuper, "Karttan sonra zorlanmaya başladık. Ama moralleri düzeltip devam etmek gerekiyor. Geçen haftalarda demişimdir, üst sıralara mı bakıyoruz alt sıralara mı bakıyoruz diye? Artık üst sıralara değil alt sıralara bakmamız gerekiyor. Alt sıralarla savaşan bir takımız. Önümüzdeki hafta zor bir maç var. Bu maçı kazanmamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Son iki haftada yedi futbolcunun kart cezalısı durumuna düşmesine de değinen Cuper, “Futbolcularımın gördüğü sarı kartları ve özellikle de itiraz sonrası görülen kartları ben de sevmiyorum. Bu da gösteriyor ki takımın durumu iyi olmayınca bazı konularda ayarlar kaçabiliyor. Bunu düzeltmek gerekiyor.” diye ifade etti.

Spor Toto Süper Lig’in ilk on haftasını namağlup kapatan, ardından oynadığı son dokuz maç ta sahadan galip ayrılamamasının sorulması üzerine deneyimli hoca “Futbolda her şey olabilir. Yarın bir şeyleri başaramayacağımızı kimse söyleyemez. Ben güçlü bir adamım ve ben işimi kolay bir şekilde bırakmam, sonuna kadar giderim.” şeklinde açıkladı.

Son haftalarda gösterdiği performansla herkesin dikkatini üzerine çeken ve Süper Lig’in en az gol yiyen kalecilerinden bir olan Saso Fornezzi'de yaptığı açıklamada önemli olanın kendi performansının değil takımın performansı olduğunu belirterek, “Bundan sonraki maçlarda umarım takım olarak performansımızı ileri seviyelere getiririz.” dedi.

Orduspor’un Dinamo Kiev’den sezon sonuna kadar kiraladığı Nijeryalı defans oyuncusu Atanda Ayila Yussuf hakkında konuşan Orduspor Genel Sekreteri Murat Gürsoy ise “ Nijeryalı defans futbolcusu Yussuf’la anlaşmamızı yaptık. Yine birkaç gün içerisinde iki yabancı ve iki tane de Türk futbolcu transferini gerçekleştirerek transfer sezonunu kapatacağız.” diyerek konuştu.