Erginer’den Ertuğrul Sağlam’a Övgü

Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer, “Ertuğrul Sağlam, uzun vadede Bursaspor’da çok iyi işler yapan bir teknik direktör.Bence Türk teknik adamlarının da önünü açtı. Belki bizler için bir milat oldu" dedi.

PTT 1. Lig’in 20 haftasında deplasmanda Şanlıurfaspor’a konuk olacak olan Manisaspor’da hazırlıklar sürüyor. Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kemal Erginer karşılaşma öncesinde Tarık Almış Spor Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. 19. haftada oynadıkları Kartalspor maçının çok zor geçeceğini söylediklerini belirterek, “Bu ligde her maç zor. Bu söylemler klasik açıklamalar gibi görünüyor ama öyle değil. Hiçbir takım bu ligde hedefsiz değil. Alt taraf ile üst tarafların puanları birbirine çok yakın. Bir grup üstte zirve mücadelesi veriyor, bir grup kümede kalma mücadelesi veriyor. Arada olan takımların da yukarısı için Play-off umutları var. Bu da maçları daha zor geçmesini sağlıyor. Ligde alınan her puanın anlamlı olduğunu maçtan sonra da söylemiştim. Son 4 maçta 10 puan alan bir takım olarak deplasmandan alınan 1 puan kayıp mı? Yoksa kazanç mı? diye sorulursa; şartlar ve oynanan oyun göz önüne alındığında 1 puanın iyi olduğunu söyleyebiliriz. Hiçbir takım her maçı kazanmaz. Dünyada böyle bir takım yok. Her zaman söylediğim gibi, biz ayakları yere sağlam basan bir takımız. Ne yaptığımız biliyoruz. Futbolun içinde puan kaybı var. Sezon başında oluşturduğumuz takımla, elde ettiğimiz sonuçlarla bulunduğumuz yere göre çitayı yükseltmişiz ki beklentilerde fazla oluyor. Eleştirilerde bu yönde oluyor. Alınan galibiyetlerde, beraberliklerde bizim için birer kazanım. Bir sonraki haftaya ışık tutacak gelişmeler. Futbolda inişlerin çıkışların olması gayet normal” dedi.

Bu haftaki rakipleri Şanlıurfaspor’un alt taraftan kurtulma mücadelesi veren bir takım olduğunu belirten Erginer, “İlk defa da Urfa’da bir gece maçı oynanacak. Biz yine 3 puan için oraya gideceğiz. Sakatımız ve cezalımız yok, maçada çok iyi hazırlanıyoruz. Hedefimiz iyi futbolla birlikte 3 puanı alıp Manisa’ya dönmek. Bunu da başaracak gücümüz var” diye konuştu.

“MALİ DİSİPLİNE SONUNA KADAR UYACAĞIZ”

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erginer, transfer yapılıp yapılmayacağı soruları üzerine, “Rakiplerin transfer yapması bizi etkilemiyor. Transfer yapmayacağımızı daha önce söyledik. Bizim sportif başarımızın yanında mali disiplinimiz var. Buna uymak zorundayız. Örnek olarak veriyorum; geçen sezon kadromuzda olan Vucicevic’in kesinleşmiş alacağı geldi. Yapabileceğimiz bir transferden fazla parayı oraya vermek zorundayız. Geçen sene ödenmeyen para yedi ay sonra karşınıza çıkıyor. Bu sizin yapacağınız transferi engeller. Biz transfer yapmayacağız derken bir sürü sebeplerden dolayı yapmayacağımızı söylüyoruz. Biz mali disipline sonuna kadar uyacağız. İnsanların algısını da biraz değiştirdiğimizi düşünüyorum. Bizimle ilgili sezon başındaki düşünceler şimdi çok daha farklı ama biz aynı çizgideyiz. Biz günlük başarılar peşinde değiliz. ‘transfer konusunda biz zamanın da yapılsın demiştik, haklılığımız ortaya çıktı’ diyebilmek için bekleyenler de var. Bunlar da bizi ilgilendirmiyor” dedi.

“VOLKAN MİLLİ TAKIMI HAK EDİYOR”

Tecrübeli kalecileri Volkan Babacan için ayrı bir paragraf açmak istediğini ifade eden Erginer, “Volkan sezon başında bu yana çok formda ve bir istikrarı var. Kendisini çok fazla geliştirdi. Fenerbahçe’deki, Kayserispor’da ki ve geçen sezonkinden çok daha farklı bir Volkan var. Her geçen gün sütüne koyan bir Volkan var. Volkan’ın göstermiş olduğu bu performansla milli formaya da göz kırptığını düşünüyorum. Volkan’ın önümüzdeki süreçte uzun yıllar milli takım forması giyebileceğine inanıyorum. Volkan’ı buradan milli takıma gönderebilirsek çok iyi olur. PTT 1. Lig’den A Milli Takıma oyuncu gidebileceğini göstermiş oluruz ve buda alttaki oyuncuların ve kulüplerin hedeflerini büyütmelerine yardımcı olur. Volkan milli takıma kadrosuna çağrılırsa benim için sürpriz olamayacak. Çünkü Volkan bunu hak ediyor" diye konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM’IN İSTİFASIYLA İLGİLİ YORUMU

Gazetecilerin eski Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam’ın istifasıyla ilgili sorusuna da yanıt veren Erginer, “Ertuğrul Sağlam, uzun vadede Bursaspor’da çok iyi işler yapan bir teknik direktör. Bence Türk teknik adamlarının da önünü açtı. Belki bizler için bir milat oldu. Türk teknik adamlarına bakış açısını değiştirdi. Ayrılmak istediyse elbette vardır bir bildiği. Türkiye’de maalesef sistem böyle. Tabii ki bunun da değişmesi gerekiyor. Bu sürece ayak uyduran kulüpler önümüzdeki yıllarda biraz daha öne çıkacaktır. Artık bir yılda 3-5 hoca değiştirmeyip uzun vadeli çalışan kulüpler bunun karşılığını muhakkak alacaktır. Ama maalesef başarısızlıkta ilk planda hemen teknik direktörler akla geliyor. Bunun da değişmesi lazım" şeklinde konuştu.

FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI

Manisaspor’un golcü oyuncusu Murat Gürbüzerol ise Kartalspor maçının zor geçtiğini belirterek, “Bu maçın zor geçeceğini de biliyorduk. Rakiplerimizin bundan sonra lider takıma karşı ekstra bir motivasyon ile çıktığını görüyoruz. Kartalspor maçında alınan bir puanı kazanç olarak görüyorum. Bundan sonra Şanlıurfaspor maçını ve diğer maçlarımızı da kazanarak, yolumuzda emin adımlarla ilerlemek istiyoruz" dedi.

Tecrübeli kaleci Volkan Babacan da Kartalspor maçı öncesinde yapılan çalışmaları ve düşüncelerini sahaya yansıtamadıklarını ifade ederek, “Düşüncelerimizi sahaya yansıtamasak da, takım disiplininden uzaklaşmadan, takım birlikteliğiyle iyi defans yaptık. 1 puan bizim için çok önemli. Çünkü her puanın önemli olduğu haftalara giriyoruz. Kaybettiğimiz iki puanı Şanlıurfaspor maçında telafi edeceğimize inanıyorum” diye konuştu.

Basın mensuplarının “Milli takımı hak ediyor musun?” sorusuna da yanıt veren Babacan, "Hocamız sağolsun, milli takıma layık görmesi beni çok mutlu etti. Milli takımı hak edip etmeyeceğimi söyleyecek kişi ben değilim, bu konumda değilim. Ben sadece sahaya çıkıp işimi yapıyorum” ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA