Daha Fazla Emek ve Çalışmayla Tekvando Başarılarını Arttıracağız

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Dr. Metin Şahin, tekvandonun başarısını daha çok artırmak için daha fazla emek ve çalışmayla tekvando da başarıları arttıracaklarını söyledi.

Ümitler Türkiye Tekvando Şampiyonası'nın resmi açılış töreni Atatürk Spor Salonu'nda yapıldı. Yaklaşık 70 ilden bin 420 sporcu, 80 hakem ve gözlemci, 300 antrenör ile idareciler katıldığı açılışta konuşan federasyon başkanı Dr. Şahin, daha fazla başarı için hedeflerinin olduğunu kaydetti.

2012 yılında yakaladıkları başarıyı 2016'ya ve 2020'ye sporcularla birlikte taşıyacaklarını belirten Dr. Şahin. Başarıyı daha çok çalışarak gerçekleştireceklerini söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu da tekvandoda alınan başarılara Alanya’nın şans getirdiğini belirterek, “Alanya için güzel bir etkinliğe ev sahibi yapıyoruz. Bunun için çok mutluyuz. İnşallah alacağımız uluslar arası başarılarla da daha da mutlu olacağımıza inanıyorum.” dedi.

Tören ilk günde dereceye giren oyunculara Kaymakam Özdemir ve Başkan Sipahioğlu madalyalarını takmasıyla sona erdi. Törenin ardından 58 kilogramda erkekler, 49 ve 73 kilogramda bayanlar maçlarına devam etti.