Bodrum Uluslararası Yelken Yarışlarına Hazırlanıyor

Bodrum'da bu yıl ilki düzenlenecek ''Bodrum International Optimist Regatta'' yarışları 30 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bodrum Belediyesi'nin himayesinde Turizm Tanıtma Genel Müdürlüğü ve Türkiye Yelken Federasyonunun desteği ile Bodrum Spor Yelken Şubesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi, Bodrum Kültür ve Sanat Topluluğu öncülüğünde bu yıl ilki düzenlenecek yarışlar öncesinde Bodrum Belediyesinde toplantı düzenlendi.

Toplantıya TYF Başkan Vekili Özlem Akdurak, Bodrumspor Kulübü Başkanı Rıza Karakaya, BKST Başkanı Nemci Cavlı, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz ve diğer yetkililer katıldı.

Akdurak, Bodrum Belediyesinin organize ettiği ''International Optimist Regatta''nın Türkiye'de eşine az rastlanır bir organizasyon olduğunu belirtti.

Yarışmanın Türkiye'de ilk olacağını belirten Akdurak, ''Bu kadar çok ülkenin katıldığı özel yarışlar, belki de Türkiye'de bir ilk olacak. Kendilerini tebrik ediyorum, doğru bir zamanlama ile çok güzel bir altyapı ile hazırlanmış bir organizasyon'' dedi.

Uluslararası Yelken Federasyonu'nun takvimine giren yarışma için şu ana kadar Yunanistan, Bulgaristan, İsrail, Polonya, Ukrayna, Macaristan, Finlandiya, Çek Cumhuriyeti ve Rusya ülkelerinden 150'yi aşkın sporcunun ön kayıt yaptırdığı bildirildi.

Muhabir: Ali Ballı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak: AA