Edu: 'Takımda Kazanma Hırsı Var'

Bursaspor’un Stoke City’den kadrosuna kattığı Maurice Edu, Bursa’da kendisini evinde gibi hissettiğini ve takımda kazanma hırsının olduğunu söyledi.

Yeşil-beyazlı ekibin İngiliz ekibi Stoke City’den kadrosuna kattığı ABD'li oyuncu Maurice Edu, Türkiye’ye geldiğinden beri kendisine çok iyi davranıldığını söyledi.

Futbol kariyeri hakkında bilgi veren Edu, “Futbola çok küçük yaşlarda başladım. Ailemin Nijeryalı olması ve futbola ilgi göstermeleri benimde ilgi göstermeme neden oldu. Genç takımlarda oynadım. Üniversiteye giderken de futbol oynamaya devam ettim. Amerika’da profesyonel olduktan bir sene sonra Rangers’a transfer oldum. Rangers’ta 4 senem geçti. İyi bir performans sergilediğime inanıyorum. Oradan Stoke City’e geldim ama istediğim performansı orada sergileyemedim. Benimde kendimi geliştirme ve milli takıma seçilme hedefim vardı ama bunu başaramadım. Bursaspor’dan teklif gelince kendimi daha iyi sunacağıma inanıp, buraya geldim” dedi.

“ALTIDORE BURSA’DAN ÇOK İYİ BAHSETTİ”

Rangers’ta forma giydiği dönemde Şampiyonlar Ligi’nde Bursaspor’a karşı oynadıkları maçın kendileri için çok iyi geçtiğinin ifade eden Edu, "Orada diğer takımların taraftarlarını görmek bizi çok mutlu ediyordu. Bize ekstra motivasyon sağladı. Yazında Bursaspor ile görüşmelerim olmuştu ama tam emin değildim. Ardından Stoke City’e transfer oldum. Tekrardan benimle temas kurulunca çok yakın arkadaşım olan Jozy Altidore’dan Bursaspor ve Türkiye ile ilgili bilgi aldım. Kendisinden sürekli pozitif bilgiler geldi. Taraftarların çok iyi olduğu ve çok fanatik olduklarını, şehrin ve Bursaspor takımının çok iyi seviyeye ulaştığını söyledi.

Buda bana ekstra motivasyon sağladı. Bende buraya geldim” diye konuştu.

“BU SEZONUN ÇOK İYİ GEÇECEĞİNE İNANIYORUM” Türkiye geldiğimden beri herkesin kendisine çok iyi davrandığını ifade eden Edu, “Herhangi bir problemim olduğunda bana yardım edeceklerini söylediler. Arkadaşlarıma çok çabuk alıştım. Takım kupada gitmese de ligde iyi bir konumdayız. Takım arkadaşlarımın hepsinde kazanma hırsı var. Bunun önümüzdeki maçlarda daha iyi olacağını ve istediğimiz yerlere gideceğimize inanıyorum. Bu sezonun çok iyi geçeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM” Kendisini evinde oynuyormuş gibi hissettiğini belirten ABD’li oyuncu, “İlk günden beri arkadaşlarım beni benimsedi. Bursaspor’un oyun stili, hızlı pasları benime sevdiğim bir oyun stili. Bunun içinde çok çabuk alışacağıma inanıyorum. Maç eksiğim var ama en kısa zamanda bunu kapatacağıma inanıyorum. Defanstan top alıp dağıtmak, fırsat buldukça öne çıkıp forvetlere yardım etmek ve ceza sahası dışından ya da kornerden gol atmayı çok severim. Bunu da inşallah önümüzdeki maçlarda kanıtlayacağım” dedi.

“BANA ANLATILAN TARAFTARI GÖREMEDİM” Yeşil-beyazlı taraftarlar ile ilgilide görüşlerini aktaran Edu, “Daha taraftar ile yüz yüze gelme fırsatı bulamadım. Son maçlarımızda çok az taraftar vardı ama Jozy Altidore çok iyi taraftarı olduğunu söylemişti. Son iki maçta taraftarı o kadar göremesem de takım arkadaşlarım çok iyi taraftar grubunun olduğunu söylüyor. Özellikle 90 dakika hiçbir zaman desteği bırakmadıklarını söylüyorlar. Bu da bizim için çok önemli bir şey. Maçın 80-90. dakikalarına geliyorsunuz ve çok yorgunsunuz. O anda taraftarın size vereceği bir destek sizi ateşliyor. Bir çalım atmasını daha atmanızı ya da gol atmanızı sağlıyor. İstanbul’a giderken bir grup taraftar bizi uğurlamaya geldi. Bu da beni çok mutlu etti” şeklinde konuştu.

Boş zamanlarını iyi değerlendirmeyi sevdiğini ifade eden Edu, "Sinemaya gitmeyi ve abartmayacak şekilde eğlenmeyi seviyorum” dedi.

Kaynak: İHA