Fenerbahçe - Sanica Boru Elazığspor maçı nefesleri kesti

Spor Toto Süper Lig'in 18. hafta mücadelesinde Sanica Boru Elazığspor'u konuk eden Fenerbahçe, rakibiyle 2 - 2 berabere kaldı. Fenerbahçe'nin 90+2'de attığı gol maçın kaderini değiştirdi.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısındaki ilk maçında Fenerbahçe, Elazığspor ile karşı karşıya geldi. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda oynanan mücadele karşılıklı gollerle 2-2 berabere bitti.

Maçta ayrıca 55. dakikada Elazığspor'dan Marvin Zeegelaar ve Fenerbahçe'den Gökhan Gönül yaşadıkları tartışmanın ardından direk kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktılar. Maçın uzatma bölümünde ise Mehmet Topuz ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 9 kişi bıraktı.

Fenerbahçe'nin gollerini 68. dakikada Moussa Sow atarken, Elazığspor'un gollerini 11. dakikada Mario Jervis ve 27. dakikada Köksal Yedek kaydetti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe 28 puana, Elazığspor ise 17 puana yükseldi.

Gelekek hafta Fenerbahçe deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşırken, Elazığspor sahasında Trabzonspor'u konuk edecek.

SALİH İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Spor Toto Süper Lig'de Sanica Boru Elazığspor ile yaptıkları maçta, cezalı 3 futbolcusunun yokluğunda genç oyuncu Salih Uçan'a ilk 11'de yer verdi. Ligin ikinci yarısındaki maçlar öncesi Ziraat Türkiye Kupası'nda 1461 Trabzon ve Bursaspor maçlarında ortaya koyduğu performansla beğeni toplayan Salih Uçan, Sanica Boru Elazığspor karşısında son iki kupa maçında olduğu gibi Aykut Kocaman'ın ilk 11'deki tercihlerinden birisi oldu. Fenerbahçe formasıyla ilk kez 11 kişilik kadroda bir lig mücadelesine çıkan Salih, ligin ilk yarısında 9. haftada Medical Park Antalyaspor, 17. haftada da Kardemir Karabükspor maçlarında ikinci yarılarda oynama fırsatı bulmuştu. Fenerbahçeli taraftarlar, takım ısınmak için sahaya çıktığında futbolcuları, tribünlere çağırıp sevgi gösterilerinde bulunurken, Salih'e de büyük destek verdi.
Teknik direktör Aykut Kocaman, eksiklerin çokluğunda genç futbolculardan Beykan Şimşek'e de 18 kişilik kadroda yedekler arasında yer verdi.

3 CEZALI VARDI

Fenerbahçe'de cezalı Meireles ile sarı-kart cezalıları Bekir İrtegün ve Hasan Ali Kaldırım karşılaşmada forma giyemedi. Afrika Uluslar Kupası nedeniyle Nijerya Milli Takımı'nda bulunan Yobo'nun yanı sıra geçirdiği gribal enfeksiyonun ardından dün takımla çalışan Stoch, 18 kişilik kadroda yer almadı. Teknik direktör Aykut Kocaman, Meireles'in yokluğunu orta alanda Mehmet Topal'ın yanında Salih Uçan ile doldururken, sol bekte Hasan Ali'nin yerinde Caner Erkin görev yaptı. Bekir ve Yobo'nun yokluğunda ise Fenerbahçe savunmasının ortasında Serdar Kesimal-Egemen Korkmaz ikilisi görev aldı. Teknik direktör Kocaman, Krasic'i orta alanın sağında, Kuyt'ı ise solunda oynattı. Sakatlığı bulunan Sezer Öztürk de maç kadrosunda bulunmadı.

STADYUM DOLDU

-Türk Telekom kale arkası üst bölümdeki taraftarların bir bölümü''e-bilete hayır'' pankartı açarak, uygulamaya geçirilecek sisteme karşı olduklarını ifade etmeye çalıştılar.
-Fenerbahçe'nin 28 gün aradan sonra Kadıköy'de seyircisiyle buluştuğu maçta tribünlerin büyük bölümü doldu.
-Sanica Boru Elazığspor'u Fenerbahçe deplasmanında taraftarı yalnız bırakmadı. Yaklaşık 300 taraftar, misafir seyirci tribününde yer alarak takımlarına destek verdi.
-İki takım futbolcuları da sahaya çocuklarla''Gelin Spor Yapalım Tek Galibi Dostluk Olsun'' yazılı pankartı taşıyarak çıktı.

JERVIS İLK MAÇINDA GOLÜ BULDU!

Temposuz başlayan mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da önemli pozisyonlar yakalayamadılar. Daha çok duran toplarla pozisyonlar yaratmaya çalışan ekipler bunlarda da başarılı olamadılar. Maçın 11. dakikasında ise Elazığspor'un yeni transferi Mario Jervis attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikada savunmadan Köksal rakip yarı alana geçti. Sağ kanattan ceza sahasına yapılan ortada Jervis kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi.

KADIKÖY'DE BİR ŞOK DAHA!

Fenerbahçe geriye düşmesinin ardından temposunu biraz daha artırmaya çalıştı ve hücumda da daha hareketli bir oyun oynamaya çalıştı. Fenerbahçe bunu biraz başarsa da etkili pozisyonlar üretmekten uzaktı. Topun kontrolünü rakibine veren Elazığspor ise hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı ve 27. dakikada ikinci golü de buldu ve Kadıköy'ü şoka soktu. Elazığspor atağında ceza sahası dışı sağ çaprazından ceza sahasındaki Köksal'a uzun bir top gönderildi. Köksal da gelen topu güzel bir vuruşlara ağlara gönderdi ve durum 2-0 oldu. İlk yarıda başka gol olmadı ve Elazığspor ilk yarıyı 2-0 önde kapattı.

KOCAMAN'DAN 2 DEĞİŞİKLİK BİRDEN
İlk yarıyı geride kapatan Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman ikinci yarıya 2 değişiklik birden yaparak başladı. Tecrübeli teknik adam Milos Krasic ile Salih Uçan'ı oyundan aldı ve Semih Şentürk ile Merhet Topuz'u oyuna sürdü. Çift forvet sistemine dönen Fenerbahçe özellikle ikinci yarının başlarında bir hayli baskılı ve etkili bir oyun ortaya koydu. Bu bölümde çeşitli pozisyonlar da bulan Fenerbahçe gol atmayı ise başaramadı.

BİR TARTIŞMA VE 2 KIRMIZI KART!
Maçta 55. dakikaya gelindiğinde Elazığspor'dan Marvin Zeegelaar, Gökhan Gönül'e faul yaptı ve ondan sonra gösterdiği tepki sonrası Gökhan Gönül de ona karşılık verdi. Birbirlerine fiziki müdahalede bulunan iki oyuncu diğer oyuncuların araya girmesiyle sakinleşirken, hakem İlker Meral daha sonra iki oyuncuyu da yanına çağırıp kırmızı kartını gösterdi ve iki takım da 10 kiş kaldı.

SOW UMUTLARI CANLANDIRDI!

Topa sürekli sahip olan Fenerbahçe dakikalar ilerledikçe biraz daha baskı altına girmeye başladı. Sürekli olarak hücum varyasyonları deneyen ve kimi zaman uzaktan şutlar da atan Fenerbahçe aradığı golü 68. dakikada Sow ile buldu. Gelişen Fenervahçe atağında Semih Şentürk topu ceza alanı yakınına kadar taşıdıktan sonra ceza sahası içindeki Kuyt'a gönderdi. Kuyt topu hemen daha ilerideki Sow'a gönderdi. Sow'dan önce hareket eden savunmada Sedat Bayrak topu uzaklaştırmakta kararsız kalırken Sow topa ayağını uzattı vegolü atarak durumu 2-1 yaptı.

BASKININ SONUCU GEÇ GELDİ!

Golden sonra Fenerbahçe zaten olan baskısını daha da artırdı ve sürekli topa sahip olarak ataklar geliştirmeye başladı. Zaman zaman önemli pozisyonlar yakalayan Fenerbahçe bir türlü golü bulamadı. Tamamen kendi yarı sahasına çekilen Elazığspor karşısında hem kanatları hem de orta alanı kullanan Fenerbahçe, aradığı pozisyonları bulmayı başardı ancak sonuç alamadı. Maçta uzatma dakikaları geldiğinde ise Mehmet Topal 90+2'de atıığı golle maça eşlitliği getirdi.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 2-2 berabere sona erdi.