Trt Genel Müdürü Şahin: Süper Lig Yayın İhalesine Girmeyeceğiz

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT'nin Süper Lig maçlarının yayın hakkını almak için ihaleye girmeyeceğini açıkladı.

Şahin, “Bizim şifresiz kanalımız yok, maçları şifresiz yayınlayacak bir kuruluş da ihaleye sunulan yüksek teklifleri sunamaz.” dedi.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, ‘TRT Yayıncılık Müzesi'nin basın mensuplarına tanıtılması için düzenlenen programın Sonrasında basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin “Gelecek yıl Süper Lig ihalesine girmeyi düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna Şahin, “İhaleye girmeyi düşünmüyoruz. Zaten ihalenin yapılıp yapılmayacağı da henüz belli değil. Biz ihaleye girersek ve alırsak da açık yayınlamak kaydıyla alırız. Şartname böyle olursa girmeyi düşünürüz.” cevabını verdi.Son dönemlerde TRT’nin dizilerinde izlenme oranları bakımından önemli başarılara ulaştığını belirten Şahin, “Seksenler, Sakarya Fırat, Böyle Bitmesin,Zengin Kız Fakir Oğlan gibi dizilerimiz iyi reyting alıyor. TRT’nin günlük ortamala reytingi 3,2’lere kadar yükseldi. TRT Çocuk ve TRT Haber çok iyi izlenme oranı yakaladı.” dedi.

Başka bir gazetecinin “Eurovision Şarkı Yarışması’na katılmama kararını kurumsal olarak mı aldınız?” şeklindeki soruya Şahin, şu cevabı verdi: “Eurovision’a katılmama ile ilgili aldığımız karar tamamen kurumsal TRT’nin aldığı bir karar. Geçmiş dönemde bu konu ile ilgili geçen yılki yarışma Azerbaycan’da olmasaydı katılmayı düşünmüyoruz diye bir açıklamada bulunmuştum. Nedeni şuydu. Eurovision’la ilgili ne zaman Türkiye yüksek puanlar almaya başladı bunu bazı ülkeler kabullenmedi. Yarışmada eski oylama sistemine göre başarılı Sonuçlar aldık. Yedinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü olduk. Ardından oylamam sistemi değişti ve biz yarı finali bile geçemedik. Değişikliğin bize danışmadan yapıldığını ve neden yapıldığını bilmediğimizi ilettik. Birincisi ve ikincisi önceden belli olan bir yarışma yarışma değil şovdur. Gelecekse sene duruma bakacağız. Şartlar uygun olursa katılırız.”