Kız Kulesi’ne Karşı Yüzdüler

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 24’ncüsü düzenlenen Uluslararası Kâtibim Festivali kapsamında bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kız Kulesi Yüzme Yarışları 300’e yakın sporcunun katılımıyla Salacak sahilinde gerçekleştirildi.

Yüzme Federasyonu'na bağlı İstanbul Yüzme İl Temsilciliği ile ortaklaşa olarak düzenlenen yarışmanın startı Gençlik Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Atletimiz Aslı Çakır Alptekin tarafından verildi.

Yarışmaya katılan sporcular, bir yandan boğazın zorlu akıntısına karşı mücadele ederken diğer yandan da Kız Kulesi’ne gidiş dönüş güzergâhını kapsayan 400 metrelik parkurda birinci olmak için tüm güçlerini ortaya koydular. 3 bine yakın izleyicinin takip ettiği yarışlar sonucunda bayanlar genel klasmanda Eylül Kürklü 4.39.51’lik derecesiyle birinciliği elde ederken erkeklerde ise Ozan Kemer 4.00.95 ile kürsünün en üst basamağına çıkmayı başardı. Yarışmalar sonucunda dereceye giren sporculara ödülleri Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara tarafından verildi.