Trabzonspor Teknik Direktörü Güneş Açıklaması

Spor Toto Süper Lig'de sahasında İçel İdmanyurdu ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Şenol Güneş, ''Bu sonuç, kötü oyunun sonucu'' dedi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, istediklerini maça yansıtamadıklarını belirterek, ''Fizik, moral gücümüz, oyun düşüncemiz özellikle ilk yarıda hem hücum hem defansta istediğimiz gibi olmadı. Oyuna iyi başlayamadık. Rakibin de bizi kontrol etmesi, pas yapmasıyla şok olmuş gibi oyun kontrolünü kaybettik'' diye konuştu.

İlk yarıda rakip karşısında hiç pozisyon bulamadıklarını ifade eden Güneş, şöyle devam etti:

''Rakip daha dengeli, güvenli moralliydi. Kasımpaşa ve İçel İdmanyurdu maçlarından 6 puan bekliyorduk, ancak bu akşam puan kaybettik. Janko'yu hücumda baskı yapacağımızı, hava toplarına hakim olacağını düşünerek kullanmaya çalıştık ancak bunu sağlayamadık.''

-İçel cephesi-

İçel İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise Trabzonspor karşısında planladıkları ve kurguladıkları gibi oynadıklarını belirterek, ''Özellikle oyunun ilk bölümlerinde daha az top kaybeden topun daha fazla değerini veren bir görüntüdeydik. Belli bölümlerde top kayıplarıyla olay istediğimizin dışına çıktı. Fenerbahçe ve Gençlerbirliği maçlarında galibiyete yakın taraf olduk, ama hiç bu kadar yakın olmadık'' dedi.

Trabzonspor karşısında iyi bir futbol ortaya koyduklarını ifade eden Sağlam, şöyle konuştu:

''Tahmin ediyorum son yıllarda Trabzon'a gelip bu kadar pozisyona girip pas yüzdesi olan bir takım yoktur. Kazanmayı çok arzuladık. Biraz da şanssızlık nedeniyle galibiyetle tanışamadık. Ligde kazanabileceğimiz maçlar oynadık, geride kalan haftalara bakıldığında olmamız gereken yerin çok gerisindeyiz. Aslında kötü olan Trabzonspor değildi. Geçen hafta Fenerbahçe maçında inanılmaz oynadılar. Biz Trabzonspor'un zaaflarını iyi değerlendirdik. Trabzonspor'un orta sahası yumuşak. Bizim de yumuşak gözüküyor. Bloklar arası mesafeyi iyi daraltıp topu kazandığımızda Trabzonspor, sıkıntı yaşadı.''

-Soner ve Yasin'in açıklamaları-

Trabzonspor'un golünü atan Soner Aydoğdu, İçel İdmanyurdu maçına kötü başlayıp kötü bitirdiklerini belirterek, ''Sahada çok şey yapmak istiyorduk. 1-1'i yakaladıktan sonra hırs geldi ama istediğimizi yapamadık. Galatasaray ve Fenerbahçe'nin puan kaybettiği haftada kazanmak istiyorduk ancak olmadı'' dedi.

Soner, golün ardından ellerini havaya doğru kaldırarak gol sevinci yaşamasına ilişkin olarak ise ''Hem 2 haftalık sakatlığımın ardından ilk maçımda gol attığım için hem de Babam İçin şükrettim'' ifadesini kullandı.

Yasin ise kendileri için önemli olan 3 puanı alamadıklarını kaydederek, ''Maça ne yazık ki kötü başladık. İyi oynamadık. Böyle maçlara daha iyi motive olmamız lazım. Son anlarda girdiğim golü kaçırdım. Onu atsak 2-1 yenebilirdik. Bunun için de üzgünüm'' diye konuştu.

-Trabzonspor'un sahasında ilk kaybı-

Trabzonspor, İçel İdmanyurdu beraberliği ile bu sezon ilk kez puan kaybederken kalesinde de ilk golü gördü.

Ligde Sanica Boru Elazığspor'u 2-0, Sivasspor'u da 1-0 yenerek ilk 2 maçta 6 puan elde eden bordo mavililer, üçüncü maçında 2 puan kaybetti.

Geçen hafta Fenerbahçe ile golsüz berabere kalan bordo mavililer, İçel İdmanyurdu beraberliği ile son 2 haftada 4 puanı elinden kaçırdı.

Trabzonspor'un sezon başında Gençlerbirliği'nden transfer ettiği Soner Aydoğdu da bordo mavili takım forması altında ilk golünü kaydetti.

Muhabir: Selçuk Kılıç / İlknur Çetinbaş

Yayıncı: İbrahim Uyar

Kaynak: AA