Çeşme'nin Alaçatı Beldesinde Düzenlenen Yarışta, Rüzgar Sörfü ve Uçurtma Sörfü Sporcuları Birbirlerine Rakip Oldu

Çeşme'nin Alaçatı beldesi, rüzgar sörfü ve uçartma sörfü sporcularının yarıştığı ''Red Bull Aegean Cross'' yarışmalarına ev sahipliği yaptı.

Alaçatı Çark Plajı'ndan başlayan yarışta 101 sporcu, 50 kilometrelik parkurda Sakız Adası yakınlarına kadar gidip, tekrar Alaçatı'ya dönmeye çalıştı. Yalnızca 29 yarışmacının bitirebildiği yarışta gülen isim uçurtma sörfü sporcusu Salih Aleksander Çakır oldu.

Uçurtma sörfü kadınlarda ise yarışı Sadece Bilge Öztürk tamamladı ve birinciliği elde etti.

Erkeklerde ilk üç sırayı Salih Aleksander Çakır, Ejder Ginyol ve Taner Aykut aldı.

Rüzgar sörfü kadınlar kategorisinde yarışı tamamlayabilen iki sporcudan Çağla Kubat birinci olurken, Dilara Uralp ikinci sırada yer aldı.

Rüzgar sörfü erkeklerde ise ilk üç sıra, Ertuğrul İçingir, Emirhan Kalbıran ve Taty Frans'dan oluştu.

Yarışın en hızlı iki sporcusu Salih Aleksander Çakır ile Bilge Öztürk oldu.

-''Çok zevkli bir yarıştı''-

Salih Aleksander Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk defa böyle bir yarışa katıldıklarını belirterek, ''Çok uzun bir mesafe. Windsurf ile kitesurf'ü karşılaştırmak istediler. Hem rüzgar, hem de parkur açısından zor bir yarıştı. Ama çok zevkli bir yarıştı. Windsurfçüler bizi çok zorladı. Ertuğrul zaman zaman çok baskı yaptı. Ama biz kitesurfçüler olarak yarışı götürdük'' dedi.

Rüzgar sörfünde birinciliğe ulaşan milli sporcu Çağla Kubat da yarışta 101 sporcunun bir anda toplu start almasının çok heyecan verdiğini, bu parkuru tek başına birçok kez geçmiş olmasına rağmen yarışın heyecan ve rekabet faktörüyle çok zorlu geçtiğini söyledi.

Yarıştan çok keyif aldığını kaydeden Kubat, tekrar düzenlenmesi halinde yine bu tür yarışlara katılmak istediğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Göksel Kayseri / Ali Korkmaz / Ömer Hakan Kibar

Yayıncı: Tarkan Demir

Kaynak: AA