İstanbul’un Milli Gururları Ödüllerini Aldı

Spor A.Ş. ve İstanbubl Büyükşehir Belediye Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ev sahipliği yaptığı ‘İstanbul Spor Ödülleri’ programına İstanbul kulüplerinden lisanslı olup 2012 yılı içinde düzenlenen uluslararası organizasyonlarda dereceye giren sporcu ve takım temsilcileri ile eski şampiyon sporcular katıldı.

Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan geceye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, bazı İstanbul milletvekilleri, Spor A. Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin, Spor A. Ş. Genel Müdür Yardımcıları Serhat Karadağ ve Selim Terzi, İstanbul Büyükşehir Belediye Gençlik Spor Müdürü Osman Avcı, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Üsküdar Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Genel Başkanı Ali Düşmez, Federasyon Başkanları Mehmet Terzi, Esat Delihasan, Metin Şahin, FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır’ın yanı sıra çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.

Burcu Esmersoy’un sunduğu ödül gecesinde konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Yeryüzünde insanlar arasında en etkin iletişim gücü olarak sanat ve sporu görmekteyiz.” dedi.

Nüfusunun yüzde 40’nın 18 yaş olduğu bir toplum olarak spora ve sporcuya yeterince önem verilmediğine vurgu yapan Başkan Topbaş, yeni altyapı yatırımlarına ve bu konuda destek veren yatırımların yanı sıra yeni hizmet anlayışına ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Gecede olimpiyatta madalya alan Aslı Çakıralptekin, Servet Tazegül, Bahri Tanrıkulu ve uluslar arası oyunlarda madalya kazanan Emel Dereli, Eşref Apak, Fatma Sarıdoğan gibi isimlerin yanısıra Üsküdar Spor Kulübü, Beşiktaş Basketbol Takımı, Galatasaray Tekerlek sandalyeli Basketbol takımı'na ödül verildi.

Eski şampiyonlardan Mustafa Dağıstanlı, Hamza Yerlikaya, Kenan Şimşek, Azize Tanrıkulu gibi eski sporculara da plaket takdim edildi. Eski spocular sahnede çıktığında seyirciler dakikalarca alkışladı.

UEFA Elit Kategori hakemleri arasında bulunan FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'a, özel plaket verdi. Cüneyt Çakır yaptığı konuşmada bu tür ödüllerin sporcular için büyük bir motive kaynağı olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:“Bir sporcunun emeklerinin karşılığını bu şekilde alması ve takdir görmesi gerçekten mutluluk verici bir şey. Bizim için de artı motivasyon oluyor. Türk hakemleri olarak hedefimiz büyük organizasyonlarda kalıcı olup ülkemizi en iyi şekilde temsil etmektir."