Ibrahimovic ne kadar kazanıyor?

Paris Saint-Germain'in İsveçli golcüsü Zlatan Ibrahimovic iddia edildiği gibi yıllık 14 milyon avro değil, Milan'da olduğu gibi 9 milyon avro kazanıyor.

Le Parisien'in haberine göre PSG'den yıllık net olarak 9 milyon avro alan 31 yaşındaki oyuncunun kontratı üç yıllık. Bu şekilde Ibrahimovic'in, aldığı 9 milyon avro ile Anzhi'den yıllık 20 milyon avro kazanan Samuel Eto'o, Şangay'dan yıllık 15 milyon avro kazanan Didier Drogba ve Bayern Münih'ten yıllık 10 milyon avro kazanan Franck Ribery'den daha az kazanan bir oyuncu olduğu kesinleşti.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın öncülük ettiği yıllık gelir vergisi oranlarında yeni düzenlemeye göre, yıllık geliri 1 milyon avro'nun üzerinde olanlar yüzde 70 gelir vergisi ödeyecek. Bu durum, Ibrahimovic ile birlikte Thiago Silva, Lavezzi gibi pek çok yıldızı kadrosuna katan Paris kulübünün canını sıkmıştı. Bu düzenlemeye göre PSG, İsveçli golcü için işveren katılımıyla birlikte yıllık 18 milyon avro ödeyecek. Öte yandan hükümet, süregelen çalışmanın kapsamında ithalat için vergi avantajını kaldırırsa Paris kulübünün oyunculara ödeyeceği toplam aylık ücret 3 milyon avro daha artarak 50 milyon avro'nun üzerine çıkacak.

Sportif Direktör Leonardo da Ibrahimovic'in ücretinin ne kadar olduğuna yönelik tartışmalarda oyuncunun yıllık 9 milyon avro kazandığını defalarca açıklamıştı.