FIFA'dan Cüneyt Çakır'a süper not

İngilizler, Ukrayna beraberliğinin faturasını Çakır'a çıkarttı ama FIFA, 4 kritik pozisyonda da doğru karar veren hakemimize süper not verdi

Çirkin İngiliz medyası ve Milli takım oyuncuları Cüneyt Çakır için linç kampanyası başlattı ama FIFA Adalılar'a kapak yaptı... 1-1 biten İngiltere-Ukrayna maçındaki yönetimi ile İngilizler'in tepkisini çeken Çakır, FIFA'dan ise övgü aldı. Maçta 4 kritik pozisyon yaşanırken maçın gözlemcisi 2014 Dünya Kupası'nda gecenin en zor maçı olarak değerlendirilen İngiltere-Ukrayna mücadelesindeki yönetimi ile Çakır'a 'tam puan', yani 8.5 verdi.

Gözlemcinin raporları ve FIFA kokartlı Çakır'ı değerlendirmeleri şöyle:

POZİSYON 1: GOLÜN İPTALİ!
Çakır, Jermain Defoe'nin kendisini durdurmak için koşan Ukraynalı oyuncu karşısında topu dirsek yardımıyla alışı nedeniyle 'faul' kararı verdi. Ancak Wembley'in dolu tribünlerinden düdük sesini duymayan Defoe, golü attı. İngilizler 'Faul yok' derken Çakır'ın kararı futbolcu ellerini silah gibi kullanıp pozisyonu lehine çevirdiği için FIFA gözlemcisi tarafından oldukça yerinde bir karar olarak değerlendirildi.

POZİSYON 2: PENALTI DEĞİL
MaçIn 83. dakikasında İngilizler penaltı bekledi ama Ukraynalı oyuncu topa hamle yaptı. Pozisyonda ayakları yerde olan Ukraynalı oyuncuya rağmen İngiliz oyuncunun çivileme atlar gibi kendini yere atması dikkat çekti. 'Devam' kararı yerinde idi.

POZİSYON 3: BABA PENALTI!..
İngiltere atağında Ukraynalı savunma oyuncusu topu açık şekilde eliyle kesti. Çok net bir penaltıydı, Çakır'ın kararı doğruydu.

POZİSYON 4: HAKLI KIRMIZI
İLK sarısını bir hava topundan alan Gerrard, 87. dakikada bu kez rakibe arkadan müdahale yaptı. Hareket sert ve sakatlayıcıydı. Rakibe gelmese de topa müdahale de yoktu. İkinci sarı kararı, yüzde 100 doğruydu.

SEMİNERDE DERS OLACAK
İŞTE bu 4 kritik pozisyondan sınıfı geçen Çakır'a 8.5 notu verildi. Daha önemlisi Çakır'ın 10. dakikadaki faul kararı örnek olarak hakemlere gösterilecek. FIFA'nın 20-22 Ekim'de İsviçre'nin Başkenti Zürih'te yapılacak seminerde hakemlere bu pozisyonları göstermesi bekleniyor. Öte yandan Çakır'a önümüzdeki hafta Avrupa'da çok önemli bir maç verilmesi neredeyse kesin gibi...