Şeyma Ercan: Yeniden Tarih Yazmak İstiyoruz

Genç Kız Milli Voleybol Takımı'nın Avrupa şampiyonası yolunda en önemli silahlarından biri olan Şeyma Ercan iddialı konuştu.

Başarılı oyuncu Ankara kampında, takımının başarısı için ter döktüğünü belirterek, "Yeniden tarih yazmak istiyoruz." dedi.

Hırsı ile tanınan 5 Temmuz 1994 doğumlu ve 1 metre 87 santimetre boyunda olan Şeyma Ercan, “Oyuncularımızı tanıyalım” serisinin konuğu olduğu söyleşide voleybola ne zaman başladığı, gelecekle ilgili planları ve hedeflerini anlattı."Aklımda hiç voleybol oynamak yokken, Gazi Üniversitesinden Elif Öz’ün teşvik etmesiyle 2005 yılında Gazi Üniversitesi Spor Kulübü'nde voleybola başladım." diyen Şeyma Ercan, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Kısa süre içinde takım kadrosuna seçildim. O dönemki takımımızla küçük, yıldız ve genç kategorilerinde dereceler elde ettik. 2009-2010 ve 2010-2011 sezonlarında, Gazi Üniversitesi’nin İkinci Lig’de mücadele eden kadrosunda yer aldım. Daha sonra 2011-2012 sezonunda Beşiktaş Jimnastik Kulübü’ne transfer oldum .Bugünlere gelmemde çok önemli çalıştırıcıların katkısı oldu. İlk antrenörüm Elif Öz’e teşekkür etmeliyim. Yaklaşık 8 yıldır voleybolun içindeyim ve bu yüzden çok fazla antrenörle çalışma fırsatım oldu. Her çalıştığım antrenörün üzerimde emeği vardır, hepsinden birşeyler öğrendiğimi düşünüyor ve her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Voleybola başlamamı sağlayan Elif Öz’ü, gelişmemde çok büyük katkıları olan Özkan Gönülacar, Atilla Bozkurt, Cengiz Akarceşme, Marco Aurelio Motta, Suphi Doğancı ve Adnan Kıstak’ı mutlaka söylemeliyim.Bir voleybolcu olarak şanslı bir jenerasyonun üyesiyim. Diğer arkadaşlarım gibi Avrupa ve dünya şampiyonu apoletine sahibim, bu benim için çok önemli bir başarı. Kulüp takımlarında Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğü derecelerim var.

"ŞUAN İÇİN YURTDIŞINDA OYNAMAK GİBİ BİR HEDEFİM YOK
İyi voleybolcular olmaları için her türlü desteğin verildiğini de belirten Şeyma Ercan, "İleride daha komplike oyuncular olacağız. Yeni teklifler gelecek, sporun içinde var bu. Bir gün yurtdışından da transfer önerisi alabilirim. Fakat ben, Türkiye ligindeki kalitenin her geçen gün arttığını düşünüyorum. O kalite beni tatmin edecek düzeyde. O nedenle şu an için yurtdışında oynamak gibi bir hedefim yok." dedi.

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın olimpiyatlara katılmasının ve orada gösterdiği performansın gelecek adına çok önemli olduğunu da belirten Şeyma Ercan, "World Grand Prix’de üçüncülük gibi büyük başarılar elde etti ve çıtayı yükseklere taşıdı. Benim de hedefim A Milli Takım formasını çok uzun süreler başarıyla taşımak ve olimpiyatlara katılıp derece almak." diyerek, şunları söyledi:"Kendimi geliştirmek için her türlü çalışmayı yapıyorum. Gözlemde bulunmak da bunlardan biri. Oynadığım mevkinin önde gelen oyuncularını gözlüyorum ve onlardan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum. İçlerinde en çok Lioubov Sokolova’yı beğendiğimi söylemeliyim. Çok yönlü ve kaliteli bir oyuncu bence."

ANKARA SEYİRCİSİNİN DESTEĞİYLE
Bugün başlayacak olan Avrupa şampiyonası finalleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Şeyma Ercan, "Bizim için çok önemli. Geçen yıl yıldız kategorisinde elde ettiğimiz dünya ve Avrupa şampiyonluklarını unuttuk." diyerek, oynanacak maçlarla ilgili olarak da şunları söyledi:"10 gün sonra Genç Kız Milli Takım olarak yeni bir tarih yazmamız gerekiyor. Biz bunu çok istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Ankara seyircisiyle, Türk halkının desteğiyle başarabileceğimize yürekten inanıyorum. Umarım bize inananları yanıltmayız ve yine o kürsüye altın madalya için çıkarız."