Aydınspor’un Sgk’ya Borcu 468 Bin Tl

Geçen sezon sahaya çıkmayan ve önümüzdeki sezon da sahaya çıkmayacağı belirtilen Aydınspor’un çöküşe geçtiği 2003-2010 yılları arasındaki Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK)’na borcunun 468 bin TL olduğu belirtildi.

1990-1991 sezonunda Kadıköy’de Türk futbolunun devlerinden Fenerbahçe’ye karşı elde ettiği 6-1’lik skorla ‘Fenerbahçe’yi evinde en farklı mağlup eden Türk Takımı’ ünvanını elinde bulunduran ve Cezayirli oyuncular Djamel Amani, Sheriff Ouzani, Nunusi’yi transfer ederek Kuzey Afrika Pazarı’na dikkatleri çeken Aydınspor, geçen sezon mücadele edeceği Aydın Süper Amatör Ligi’ne katılmamış, önümüzdeki sezon için de liglere katılmama kararı almıştı.

Aydınspor’un SGK’ya olan borcu hakkında açıklama yapan Aydın İl Müdürü Kaşif Kılıç , Mayıs 2003- Kasım 2010 tarihleri arasındaki yedi yıllık süreçte Aydınspor’un SGK’ya toplam 773 bin TL’lik borcunun oluştuğunu belirterek, “Bu borcun 318 bin TL’si ödendi. Aydınspor’un şu anki bize bulunan borcu 468 bin TL” dedi.

Yedi yıllık süreçte Aydınspor’da yöneticilik yapan 173 kişiden 27’sinin çeşitli miktarlarda ödeme yaptığını ifade eden Kılıç, “Bazı yöneticilerin iki-üç dönem görev yaptığını görüyoruz. Kurum olarak haciz işlemlerine devam ediyoruz. Bu konuda taşınmaz, maaş, banka hesabı gibi hacizler yaptık. İlerleyen zamanda taşınmazların satışına geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

YAPILANDIRMA YAPILMAMIŞ 12 Nisan 2011 tarihinde kulübe borçların yeniden yapılandırılmasıyla ilgili 6111 Sayılı Kanun’a göre borçlarını yapılandırılabileceğini bildirdiklerini ifade eden Kılıç, “Ancak, kulüp yapılandırma için başvurmamış. Eğer, yapılandırma yapılmış olsa en kolay şekilde ödeme yapılabilirdi. Aydınspor’un SGK’ya Mayıs 2003-Kasım 2010 tarihleri arasında toplam 773 bin TL’lik borcu gözüküyor. Bu borcun 318 bin TL’si ödendi. Şu anda bu borç 468 bin TL olarak gözüküyor. Eğer yapılandırma için başvurulsa 773 bin TL’lik rakam yarı yarıya düşerdi” diye konuştu.

SUÇSUZ İNSANLARDA VAR MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak’ın başkanlık yaptığı dönemdeki yöneticililerin borçlarını kaldırdığını ifade eden Kılıç, “Borçları, yöneticilerin görev yaptığı dönemlere göre bölüyoruz. 173 kişinin içinde işadamları da var, emekliler de var.. Yöneticilerin kimi kendi isteğiyle, kimi ise yönlendirmelerle yönetici olmuş. Yönlendirilen insanlar suçsuz olduğunu belirtiyor ve dava açıyor. Şu anda bu itirazlarla ilgili temyize giden davalar var. Ben de onların yerinde olsam öyle davranırdım” diye konuştu.

KİMLER BAŞKANLIK YAPTI? Aydınspor’da yedi yıllık süreçte Tansel Önder, Hasan Ceylan, Kadir Sağlam, Ali Uzunırmak, Cemal Özdemir, Naci Yeşilyurt isimleri başkanlık görevi yaptı.UZUNIRMAK: "HERKES KENDİ DÖNEMİNİ TEMİZLESİN" MHP Aydın Milletvekili ve Aydınspor eski başkanı Ali Uzunırmak, kendi döneminde SGK’ya olan borçların temizlendiğini belirterek, “Herkes kendi dönemini temizlesin. Biz temizledik. Bizim hesabımıza yönetici olduğumuz dönemde ne düştüyse hepsini temizledik. Bu işin bu noktalara gelmemesi için ezildik. Bizim dönemimizde federasyondan gelen paralarla eski yöneticilerin borçlarını ödedik. SGK’ya olan kulübün borçlarını da kendi cebimizden ödedik. Herkes kendi dönemini temizleyerek bu defteri kapatsın” diye konuştu.

Aydınspor’un eski yöneticilerinden Hüsnü Elbir ise bu konuda artık konuşmak istemediğini belirterek, bu olaylar yüzünden artık futbol maçı bile izlemediğini belirtti.

Kaynak: İHA