Malatya’da Basketbol, Kayıt Rekoru Kırdı

Malatya’da yaz spor okullarının gözde branşlarından olan basketbol sporuna yoğun bir talep olduğu kaydedildi.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okulları kapsamında faaliyetlerini sürdüren basketbol branşında kayıtların728’i bulduğu ifade edildi. Haftanın 3 günü Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen çalışmalarda öğrencilere, basketbol sporuyla ilgili temel ve uygulamalı bilgiler veriliyor.

Çalışmalarla ilgili bilgiler veren basketbol antrenörü Ramazan Toprak, yaz spor okulları kapsamında faaliyet gösteren basketbol branşına her yıl ilginin daha da arttığını kaydederek, Malatya’da iyi bir basketbol potansiyelinin olduğunu, bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Basketbola yoğun bir ilgili olduğunu ifade eden Toprak, “Basketbol sporuna her zaman Malatya’da yoğun bir ilgi var. Özellikle Son 2 yıldır yaz spor okullarına basketbol branşı için kayıt yaptıran sporcu sayısında büyük bir artış oldu. Geçtiğimiz yıl 450 sporu kayıt yaptırdı. Bu yıl ise kaydımız 670’leri buldu ve halen kayıtlar devam ediyor. Yüzme ve basketbol branşlarına her yıl bu şekilde yoğun bir ilgi var. Tabi basketbolun ücretsiz olması kaydın daha da artmasını sağladı. Ben ve 3 beden eğitimi öğretmenimiz çocuklarımızı çalıştırıyoruz” dedi.

Toprak, Malatya Basketbol’una sporcu kazandırdıklarına da işaret ederek, şunları söyledi: “Yetenekli olan sporculara lisans çıkartıyoruz. Özellikle bu sporcularımızı yerel liglerde değerlendiriyoruz. Minikler, küçükler, yıldızlar ve gençlerde oynayabilecek olan sporcularımıza liglerde yer veriyoruz. Özellikle gelecek sezon için küçük erkeklerde oynatabileceğimiz sporcularımız var. Tabi kısa vadede bir başarı elde edemesek de, uzun vadede başarılı olacağımıza inanıyorum. Tabi basketbol zor bir spor ve 3-4 yıllık bir temel istiyor. Bizimde en büyük amacımız çocuklarımıza iyi bir basketbol temeli vermek. Zaten basketbol temelini de verdikten Sonra sporcularımıza lisan çıkartarak, yerel liglerde oynamalarına katkıda bulunuyoruz.”

Kaynak: İHA