Genç kızlar voleybolda tarih yazdı

Genç Kızlar Avrupa Voleybol Şampiyonası Finali'nde Türkiye, Sırbistan'ı 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Avrupa Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda Milli Takımımız, Sırbistan'ı 3-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Geçen sene Yıldızlar'da Avrupa ve dünya şampiyonu olan voleybolcularımız, Avrupa Genç Kızlar Voleybol Şampiyonası'nda dün Rusya'yı 3-2 yenerek finale yükseldi.

KADROMUZ


Geçen yılın Avrupa ve dünya şampiyonu Yıldız Kız Milli Takımı oyuncularından kurulu ve antrenörlüklerini Gökhan Edman ile Suphi Doğancı'nın yaptığı Genç Kız Milli Takım kadrosunda, Damla Çakıroğlu, Çağla Akın, Kübra Akman, Şeyma Akın, Ceylan Arısan, Ceyda Aktaş, Buket Yılmaz, Aslı Kalaç, Ece Hocaoğlu, Kübra Kegan, Sabriye Gönülkırmaz, Ecem Alıcı, Didem Marangoz ve Dilara Bağcı bulunuyor.

"ŞİMDİ HEDEF DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU"


Antrenör Gökhan Edman, karşılaşma sonrasında şampiyonluğu şu sözlerle değerlendirdi: "Herkesin çok büyük emeği var. 3-4 yıldır buraya hazırlanıyoruz. Bu başarıyı tek başıma üstüme alamam. Özellikle Suphi Doğancı'yı kutluyorum. Herkesi tebrik ediyorum, seyirciyi kutluyorum. Herkese helal olsun. Bundan sonraki hedef 2013 Dünya Şampiyonası."

"ÇOK ZOR DÖNEMLERDEN GEÇTİK AMA BAŞARDIK"


Takım kaptanı Damla Çakıroğlu ise şunları söyledi: "Çok mutluyum, çok zor dönemlerden geçtik. Kendi adıma çok zor zamanlar geçirdim. Biz ne yaşarsak yaşayalım bu takım için buraya geldik. Sözümüzü tuttuk ve şampiyon olduk."

"TÜRK VOLEYBOLU İÇİN BİR İLK"

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı da duygularını şöyle dile getirdi: "Benim için de ilk, Türk voleybolu için de ilk. Çok mutluyum, kızlarımla gurur duyuyorum. Teknik ekip ve taraftarımızla. Bu inançla inşallah çok başarılar yakalarız. Yıldız kızlarımız da başından beri buradalar. Her zaman hep destek yapıyoruz. Türk voleybolunun görünen takımları mevcudunun hala yüzde 10-15'i. Altta daha çok takımlarımız var. Erkek şu an çok görünmüyor gibi ama onlarda harikalar."

SEYİRCİ PATLAMASI YAŞANDI


18 Ağustos'ta başlyan Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası finallerinin son gününde, Başkent Voleybol Salonunda seyirci patlaması yaşandı. Türkiye ile Sırbistan Genç Milli Takımları arasında oynanan final maçını izlemeye gelen 6 bin 500 seyirci sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu. Maç esnasında da Ay-Yıldızlı Genç Kız Milli Takımımızı coşkuyla destekledi.