Juventus Teknik Direktörü Conte'nin 10 Aylık Men Cezası Temyiz Mahkemesinde Onandı

Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte'ye verilen 10 aylık futboldan men cezası temyiz mahkemesi tarafından onandı.

İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından, 2010-2011 sezonunda Siena takımının başındayken, Novara-Siena ve Siena-Albinoleffe maçlarındaki şike faaliyetlerini bildiği halde yetkili organlara haber vermemekle suçlanan Conte'ye verilen 10 aylık futboldan men cezası temyiz mahkemesinde onandı.

10 Aylık cezaya itiraz eden Conte'nin cezasında herhangi bir indirimin olmadığı temyiz mahkemesi kararında, Conte ile birlikte 8 ay futboldan men cezası alan yardımcısı Angelo Alessio'nun cezası ise 6 aya indirildi.

Temyiz mahkemesi, ayrıca Bari ve Cremona Cumhuriyet Savcılığı'nın yürüttüğü şike soruşturmalarında adı geçen ve federasyon disiplin kurulunun ceza vermediği futbolcular Simone Pepe, Leonardo Bonucci ve Marco Di Vaio'nun beraat kararlarını da onadı.

Temyiz mahkemesi, disiplin kurulunun kamuoyunda Juventus Teknik Direktörü Conte'nin ismiyle anılan kararındaki, Serie B takımı Grosseto kulübüne verilen küme düşme cezasını da kaldırdı. Küme düşme cezası alan bir diğer kulüp Lecce'nin ise bu cezası aynı şekilde kaldı.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Hüseyin Doğru

Kaynak: AA