Ecem Alıcı: Marşımızı Avrupa’ya Dinletmek İstiyoruz

Genç Bayanlar Avrupa Şampiyonası'nın son hazırlıklarını yapan Voleybol Milli Takımı'nın oyuncularından Ecem Alıcı, Ankara'da oynanacak maçlarda başarılı olacaklarını belirterek, "Marşımızı Avrupa’ya dinletmek istiyoruz." dedi.

Ankara'da 18 - 26 Ağustos tarihlerinde organize edilecek ve Türkiye'nin ilk maçını 18 Ağustos'ta Belçika ile oynayacağı karşılaşma ile başlayacak şampiyonadan sporcular umutlu. Şampiyonada mücadele edecek olan Genç Milli Takım'ın başarılı oyuncusunun tanıtıldığı haberde, Ecem Alıcı'nın 01 Ocak 1994 Ankara doğumlu olduğu belirtilirken, arkadaşlarının da onu "prenses" lakabıyla andıkları dile getiriliyor.Basketbol Federasyonu'nun "Oyuncularımızı tanıyalım" dizisinin konuğu olan Ecem Alıcı, "Voleybol benim ilgilendiğim ilk ve tek spor branşı. Çok daha küçük yaşlarda arkadaşlarımla voleybol oynarken babamın işten eve dönüşünü iple çekerdim; babamla voleybol oynamak bana büyük zevk veriyordu. Aynı zevki arkadaşlarımdan alamıyordum çünkü." dedi.

Voleybola 2004 yılında, Ankara´da Türk Telekom´da başladığını belirten Ecem Alıcı, "İlk antrenörlerim Mehmet Akın Akyıldız ve Güzin Teksoy. Onlara çok şey borçluyum." diyerek, şunları söyledi:"Altyapı eğitimimin büyük bölümünü Türk Telekom´da aldım. Daha sonra Türkiye Voleybol Federasyonu´nun proje takımı TVF Spor Lisesi Voleybol İhtisas Kulübü´ne geçtim ve orada unutamayacağım iki yıl geçirdim. Üzerimde emeği olan Mehmet Bedestenlioğlu, Marco Aurelio Motta, Ataman Güneyligil, Dragan Nesic, Onur Çarıkçı ve ille de babama özel bir teşekkür gönderiyorum.Voleybol kariyerimin kulüp tarafında Türk Telekom formasıyla küçük, yıldız ve genç kategorilerinde birçok Ankara şampiyonluğu, küçük takım Türkiye şampiyonluğu; Galatasaray´la Genç Takım Türkiye şampiyonluğu, 2012 CEV Kupasında A Takım´la Avrupa ikinciliği, Balkan şampiyonasında ikincilik yaşadım."

İTALYA'DA OYNAMAK GİBİ BİR ARZUM VARDI
Yıldızlarda Avrupa ve dünya şampiyonlukları, EYOF´ta üçüncülük kazanan milli takımın kadrosunda da bulunan Ecem Alıcı, "Bir kaç yıl önce voleybolun merkezi olarak gördüğüm İtalya'da oynamak gibi bir arzum vardı. Artık voleybolun kalbi Türkiye'da atıyor. Üst düzey oyuncularla oynama fırsatını bulabiliyoruz. O nedenle şu an oynamak istediğim yer Türkiye." diyerek, açıklamalaırna şöyle devam etti:"Aynı bakış açısından bakarsak, milli takımlar düzeyinde de önemli atılımlar içindeyiz. Biz de kendi jenerasyonumuzla kendimize bir hedef koyduk. Bu hedefi, en iyisini yapmak olarak özetleyebiliriz. Milli Takım düzeyinde Avrupa ve Dünya şampiyonlukları yoktu, bunu gerçekleştirdik. Artık hedefler yükseldi. Olimpiyatlara katılmakla yetinemeyiz, sırada ülkemize madalya ile dönmek var."Hayatında sadece voleybol mu var?" derseniz, hayır yanıtını veririm. Kendimi geliştirmek için farklı alanda eğitim alıyorum. Yeditepe Üniversitesinde Endüstri Mühendisliği okuyorum. İkisinin, okulla voleybolun bir arada yürüyebileceğinin en iyi kanıtlarından biri de benim durumum.Kendimi voleybol açısından geliştirmek için gözlem ve araştırma yapıyorum. Kendime örnek aldığım sporcu Tom Logan. İkimiz de smaçörüz. Fiziksel olarak da birbirimize yakınız. Sahadaki duruşu ve görevini yapışı bana çok şey anlatıyor."

ÖNEMLİ OLAN ZİRVEDE KALMAK
Yıldız kategorisinde Avrupa ve dünya şampiyonu olarak Türkiye´nin adını en üste yazdırdıklarını da belirten Ecem Alıcı, Avrupa şampiyonasındaki maçlarıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:"Önemli olan orada kalmak. Bunun için çok çalışılması gerektiğine inanıyor ve çalışıyoruz. Rakiplerimizi de oyunlarının üstüne koyup gelecekler, bunu biliyoruz. Başarılı sayılmamız için, bizden önce gençler kategorisinde yapılmış en iyi derece olan üçüncülüğün üstüne çıkmalıyız. Muhteşem Ankara seyircisinin önünde kürsünün en yüksek basamağına çıkıp Ulusal Marşımızı Avrupa'ya dinletmeyi çok istiyoruz. "