Sabriye Gönülkırmaz: Kazanmamak İçin Bir Sebep Yok

Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası finalleri için geri sayım devam ederken Ankara’da, 18-26 Ağustos tarihlerinde yapılacak şampiyonaya katılacak millilerin çalışmaları da aralıksız sürüyor.


Ay - yıldızlı takımın başarılı isimlerinden biri olan takımın orta oyuncularından Sabriye Gönülkırmaz, arkadaşlarının “ciddi” olarak tanımladığı başarılı bir isim olarak görülürken, “Oyuncularımızı tanıyalım” serisinde yaptığı açıklamada iddialı konuştu.

Voleybola 9 yaşında okul takımı antrenörü Feyzullah Yücetürk’ün yaptığı seçmelerde başarılı bulunarak adım attım. Bu güzel spora hayranlığının, antrenörünün de çok büyük katkılarıyla her geçen gün arttığını belirten Sabriye Gönülkırmaz, "Küçük yaşta, büyük hayallerle, büyük zevkle oynamaya başladım." diyerek şunları söyledi:"Ailem, hayatımın her anında olduğu gibi voleybolda da desteğini ve güvenini her zaman hissettirdi.
Voleybola adımımı attığım Altınyıldız Spor Kulübü, bu güzide sporu sevmemi, küçük yaşta önemli deneyimler kazanmamı sağladı. Altınyıldız’da bana büyük destek olan yönetici ve antrenörlerime çok şey borçluyum, hepsine minnettarım. Bana küçük yaşta aşıladıkları voleybol aşkı, bugüne kadar güzel başarılara imza atmamı sağladı. 14 yaşımda Yeşilyurt Kulübü’ne transfer oldum; burada da çok değerli antrenörlerle çalıştım. TVF İhtisas Kulübünde kiralık olarak oynadım. Ankara’da ailemden uzak ama arkadaşlarımla ve çok değerli antrenörümüz/ağabeyimiz Mehmet Bedestenlioğlu ile (yardımcı antrenörlerimizi de unutmadan elbette) başarılı ve verimli iki sezon geçirdik.

Sonrasında, Antrenörümüz Marco Aurelio Motta ve Alper Erdoğuş’la turnuva öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Birbirimize güvendik. Disiplinli bir çalışma ve yaptığımız işten büyük mutluluk duyan bir ekip olduk. Böylece Avrupa ve dünya şampiyonluklarını kazandık."Örnek aldıkları ablalarının başarılarıyla gurur duyduklarını da belirten Sabriye Gönülkırmaz, "Onların açtığı yoldan gidiyoruz. O yolda yürürken de önümüzde ne kadar hedef varsa başarmak için çabalıyoruz. Türk sporundaki önemli yükseliş, çıtanın her geçen gün yükselmesi bizi çok mutlu ediyor, daha iyisini yapabilmek için bizi hırslandırıyor, çalışmaya teşvik ediyor. Öncelikli hedefim A Milli Takım formasını giyerek büyük başarılar kazanmaktır." diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZŞimdi yeni hedeflerle yollarında ilerlediklerini de belirten Sabriye Gönülkırmaz, "Önümüzde çok önemli bir turnuva var; Genç Kızlar Avrupa Şampiyonası. Yıldız yaşımızda kazandığımız başarılara bir yenisini daha eklemek, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız." dedi.

Sabriye Gönülkırmaz, kazanma arzularının kendilerine verilen emeklere duydukları saygı ve sorumluluktan kaynaklandığını da belirterek, "Bütün bunlar Ankara seyircisinin coşkulu desteği ile birleşince, burada kazanmamamız için bir sebep yok. Bunu da başaracağımıza inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.