Juventus Teknik Direktörüne 10 Ay Sahalardan Men Cezası Verildi

İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu, Juventus Teknik Direktörü Antonio Conte'ye 10 ay men cezası verdi.

Bari ve Cremona Cumhuriyet Savcılıklarının yürüttüğü iki ayrı şike soruşturmasında adı geçen bazı kulüp ve kişilere, İtalya Futbol Federasyonu Disiplin Kurulu tarafından verilen cezalar açıklandı.

FIGC resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Juventus'u çalıştıran teknik direktör Antonio Conte'ye, 10 ay sahalardan men cezası verildiği belirtildi.

2010-2011 sezonunda Siena takımının başındayken, Novara-Siena ve Siena-Albinoleffe maçlarındaki şike faaliyetlerini bildiği halde yetkili organlara haber vermemekle suçlanan Conte'nin yanı sıra yardımcısı Angelo Alessio'ya da 8 ay men cezası verildi.

Conte ve yardımcısı, yarın Çin'in başkenti Pekin'deki ünlü ''Kuş Yuvası'' olimpiyat stadında oynanacak İtalya Süper Kupası finalinde takımın başında yer alamayacak.

Savcı Palazzi ve antrenör Conte, geçen hafta kendisine 3 ay men ve 200 bin avro para cezası verilmesi konusunda anlaşmış, ancak bu ceza talebi FIGC disiplin kurulu tarafından kabul edilmemişti.

-Lecce ve Grosseto küme düştü

Açıklamada, Serie B takımlarından Lecce ve Grosseto'ya ''küme düşme'' cezası verildiği bildirildi.

Şike faaliyetlerinde doğrudan sorumlulukları olan bu iki kulüp, İtalya İkinci Futbol Ligi Serie B'den ihraç edildiler. Grosseto ve Lecce kulüplerinin başkanları da, kurul tarafından 5'er yıl futboldan men cezasına çarptırıldı.

Disiplin kurulu, toplamda 45 kişi ve 13 kulüp hakkında ceza verilmesini öngören spor savcısının taleplerini değerlendirirken, aralarında Juventuslu futbolcular Leonardo Bonucci ve Simone Pepe'nin de bulunduğu 7 kişiye ceza vermedi. Marco Di Vaio, Salvatore Masiello, Daniele Padelli, Giuseppe Vives ve Nicola Belmonte de ceza almayan diğer futbolcular oldu.

Muhabir: Barış Seçkin

Yayıncı: Fatih Ferhat Sürmeli

Kaynak: AA