Vali Toprak, Çüngüş'te Spor Tesisini Hizmete Açtı

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çüngüş Kaymakamlığı'nca yürütülen ''Sağlıklı Bireyler İçin Okulda Sporu Destekleyelim'' projesi kapsamında gerçekleştirilen tesisinin açılışını yaptı.

Vali Toprak, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, gençlerin, çocukların geleceğinin güzel olmasını istediklerini, onların zihinsel gelişimleri için spor ve çevre altyapılarının güçlendirilmesine önem verdiklerini söyledi.

Çocukların sadece Türkiye ile sınırlı kalmayıp dünya ölçeğinde diğer ülkelerle rekabet edebilecek düşünce yapısındaki yetişkinler olmaları için gayret ettiklerini belirten Vali Toprak, şöyle konuştu:

''Bu yüzden de çocuklarımıza büyük önem veriyoruz. El birliği ile hem eğitim, spor, gençlik, sağlık, kültürel ve tarihi değerlerin alt yapısını geliştirmeye gayret ediyoruz. Medeniyetin en önemli unsuru olan köy altyapısını, kanalizasyonu, sulama hizmetlerini, içme suyunu, asfalt hizmetlerini hep birlikte geliştirmeye gayret ediyoruz. Ben inanıyorum ki buradaki çocuklarımız yapılan tesislerle spor aktivitelerini gerçekleştirip spordan da mahrum kalmayacaklardır. Spor tesislerinden çocuklarımız gelip yararlansınlar. Eğitimden arta kalan zamanlarınızda spor branşları ile değerlendireceksiniz. O spor branşlarını öğrenip kendinizi yenileyeceksiniz. Geleceğinizin güzel olmasını istiyorum.''

Çüngüş Kaymakamı Cengiz Erdem ise SODES projesi kapsamında gerçekleştirilen spor tesislerin basketbol, voleybol, tenis, hentbol ve minyatür kale futbol oynanmasına imkan sağlayacağını söyledi.

Çocuklarla birlikte tesisin açılışını yapan Vali Toprak, restorasyonu tamamlanan Hasan Dede Türbesi'ni ziyaret etti.

Vali Toprak, daha sonra Atatürk ve Yeni İlköğretim okullarında, İlçe Emniyet Amirliği'nin katkısıyla yapılan çocuk oyun alanları ile spor sahalarında incelemelerde bulundu.

Muhabir: Meral Özdemir

Yayıncı: Behçet Güngör

Kaynak: AA