Avrupa Şampiyonu Atlete Coşkulu Karşılama

Helsinki'de yapılan, Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 100 metre engelli finalinde 12.81'lik derecesi ile altın madalya kazanarak Avrupa Şampiyonu olan Milli Atlet Nevin Yanıt, İçel'de coşkuyla karşılandı.

Yanıt ve diğer sporcular için kent merkezinde şehir turu düzenlendi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de düzenlenen 21. Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Avrupa Şampiyonu olan Nevin Yanıt ile 5. Tuğçe Şahutoğlu ve 6. Burcu Ayhan, İçel'e döndü. Şampiyon sporcular için bugün Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünden başlayan şehir turu düzenlendi.

Antrenörler Cüneyt Yüksel ve Muzeffer Tolun'un da katıldığı şehir turuna, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ile minik sporcular da eşlik etti. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde çiçeklerle karşılanan sporcular, Büyükşehir Belediyesi'ne ait üstü açık otobüsle çıktıkları şehir turunda vatandaşlara karanfil attı. İçelliler de sporculara sevgi gösterisinde bulundu. Stadyum önünden hareket eden kortej, Silifke Caddesi'ni takiben Kuvayi Milliye Caddesi, Gökdelen binası, Zeytinlibahçe Caddesi ve İstiklal Caddesi güzergahından Valilik binasına geldi. Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt ve beraberindekiler burada İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve Vali Yardımcısı Kadir Okatan tarafından çiçeklerle karşılandı.

"İKİNCİ ALTIN MADALYAYI ALMAK DÜNYADA KAÇ KİŞİYE NASİP OLUR"

Sporcu ve antrenörleri makamında kabul eden Vali Güzeloğlu, bugün İçel adına güzel bir gün yaşadıklarını belirterek, İçel'in evlatlarını, Türk sporunun altın kızlarını İçel Valisi olarak ağırlamanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Bundan 2 yıl önce yine Avrupa Şampiyonu olan Nevin Yanıt'ı, yine böyle bir törenle karşıladıklarını ve o zamanda büyük bir coşku yaşadıklarını hatırlatan Güzeloğlu, "2 yıl sonra yine Nevin'i Avrupa Şampiyonu olarak İçel'de karşılamanın mutluluğunu tekrar yaşıyoruz. Nevin'i elde ettiği ve istikrarlı başarısı ile yeniden perçinlediği Avrupa Şampiyonluğu'ndan dolayı kutluyorum. Diğer sporcularımıza elde ettikleri derecelerden dolayı ve sporcularımızın bu başarılarında büyük rol oynayan antrenörlerine de teşekkür ediyorum" dedi.

Avrupa Şampiyonu Milli Atlet Nevin Yanıt ise, İçel'e ikinci defa altın madalya ile dönmenin çok güzel bir duygu ve büyük bir mutluluk olduğunu söyledi.

Çok mutlu olduğunu ve emeklerimin karşılığını aldığını vurgulayan Yanıt, "2010 yılında kendi adıma atletizm sahası yapılmıştı. Tabi ki bunun yükü oldukça fazla idi ve ben bu adı korumaya çalıştım. Çok iyi bir şekilde de koruduğumu düşünüyorum. Önemli olan tabi ki bundan sonra yine neler yapabileceğim ve bu adı nerelere getirebileceğimdir. İkinci altın madalyayı almak dünyada belki de bir kaç kişiye nasip olur. Bende onlardan bir tanesiyim. Şimdi önemli olan olimpiyatlarda bir şeyler yapabilmem. En büyük hedefim orada ilk 8 arasına girebilmek, ondan sonra inşallah madalya mücadelesi vermektir" diye konuştu.

Kaynak: İHA