Türkiye Halter Milli Takımı Londra Olimpiyatları'na Hazır

Türkiye Milli Halter Takımı Eğirdir’deki hazırlıklarını tamamladı.

2012 Londra Olimpiyatları’na katılmak üzere Eğirdir’de kampa giren 5 sporcu antrenmanlarını Antrenör Hasan Toker ve Erkan Kayır’ın nezaretinde tamamladı.

27 Temmuz’da açılışı yapılacak ve 12 Ağustos’ta sona erecek Londra Olimpiyatları’nda erkeklerde 62 kiloda Hurşit Atak, Erol Bilgin, 69 kiloda Mete Binay, 85 kiloda Fatih Baydar ve 94 kiloda İbrahim Arıt Türkiye’yi temsil edecekler. Antrenörlerin yaptığı açıklamaya göre 30 Temmuz’da Hurşit Atak ve Erol Bilgin, 31 Temmuz’da Mete Binay, 3 Ağustos’ta Fatih Baydar ve 4 Ağustos’ta İbrahim Arıt madalya için podyuma çıkacak.

Eğirdir’i çok sevdiklerini, büyük bir ilgi gördüklerini ve huzur içerisinde çalışmalarını yaptıklarını belirten antrenör ve sporcular Başkan Osman Nuri Özmeral’e teşekkür ettiler. Antrenör Hasan Toker ve Erkan Kayır’ın belediyeye yaptıkları ziyarette Başkan Özmeral’e üzerinde ay-yıldızlı Türk bayrağı amblemi arkasında Türkiye yazılı kırmızı - beyaz milli forma hediye ettiler.

İlk defa milli formayla tanışan Başkan Özmeral, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek antrenörlere teşekkür etti. Milli haltercilerin başarılı olması ve altın madalyalar kazanmaları için dua edeceğini ve Türk milleti olarak herkesin onların arkasında olduklarını ifade eden Başkan Özmeral, “Eğirdir’i sevmeniz bizleri çok sevindiriyor. Burada kamp kurmanız, çalışmalarınızı yapmanız vesilesiyle Eğirdir’in ismini her tarafa duyuruyorsunuz ve dolayısıyla Eğirdir’imize büyük katkıda bulunuyorsunuz. Londra Olimpiyatları’nda haltercilerimiz İnşaallah güzel neticeler alarak aziz Türk milletimizin gönüllerinde taht kurarlar. Cenab-ı Allah yardımcımız olsun. Haltercilerimize üstün başarılar diliyorum. Yolunuz açık olsun.” dedi.

Başkan Özmeral ile helalleşen ve başarı için dua isteyen milli halterciler, Eğirdir’den çok memnun kaldıklarını ifade ettiler.