Yavru Vatan’da Ay-yıldızlı Forma Hayali Kuruyor

Adanalı olmasına rağmen KKTC Süper Ligi'nde ter döken genç file bekçisi Tekin İncebaldır ay-yıldızlı formayı giyebilmenin hayalini kuruyor.

KKTC’de 14 takımdan oluşan, Telsim Süper Ligi’nde geçtiğimiz sezon Düzkaya Kültür Ocağı Spor Kulübü forması ile mücadele eden İncebaldır, takımının başarısız bir tablo ortaya koymasına rağmen, sonradan kaptığı formanın hakkını verdi ve ligde 14 resmi müsabakada sahaya ilk 11’de çıktı. Söz konusu karşılaşmalarda kalesine adeta etten duvar ören İncebaldır, 14 müsabakada kalesinde sadece 8 kez gol gördü. Sadece kaledeki başarısı ile değil, aynı zamanda da takımının kaydettiği gollerde de söz sahibi olup, ilginç bir istatistik de ortaya koyan genç eldiven, takımının geçen sezon 26 karşılaşmada attığı 35 golün 3’üne asist yaptı. “FORMA SAVAŞINA ŞİMDİDEN HAZIRIM” Sezonu 26 puan ile 11. sırada tamamlayan Düzkaya Kültür Ocağı Spor Kulübü, oynanan Play-off maçlarının ardından Tatlısu HOSK ve Gönyeli Spor Kulübü ile birlikte Telsim 1. Ligi’ne düşen 3. takım oldu. Ancak 20 yaşında olan Tekin İncebaldır, ortaya koyduğu performansı ile Süper Lig takımlarının transfer listesinde ilk sırayı aldı. Tercihini geçen sezon Telsim 1. Lig’de Gençlikgücü Spor Kulübü ile birlikte Süper Lig’e yükselen Serdarlı Gençlerbirliği ile resmi sözleşme imzaladı. Yeniden Süper Lig’de mücadele edecek olan İncebaldır, şimdiden forma savaşına hazır olduğunu söyledi.

“İLK 11’İN DEĞİŞMEZ İSİMLERİNDEN BİRİ OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM” İHA muhabirinin sorularını cevaplayan Tekin İncebaldır, Telsim Süper Lig’de yeni yeni boy gösterdiğini, yakaladığı forma şansını da en iyi şekilde değerlendirerek, önemli bir çıkış yakaladığını anlattı. En büyük üzüntüsünün Düzkaya’nın bir alt lige düşmesi olduğunu vurgulayan İncebaldır, “Ancak bu futbolun bir gerçeği. Ligde kazanmak da var, kaybetmekte. Her şeye rağmen biz profesyonel futbolcularız ve önümüze bakmak zorundayız. Serdarlı Gençlerbirliği ile yola devam edeceğim. Çok çalışıp, ilk 11’in değişmez isimleri arasında yer almak istiyorum. Umarım takımım ile birlikte bu sezon da güzel işler yapıp, adımızdan sıkça söz ettiririz” dedi.

“BİR GÜN AY-YILDIZLI FORMAYI GİYMEK İSTİYORUM” Aynı ismi taşıdığı ve Adana Demirspor’un efsanevi isimleri arasında yer alan amcası Tekin İncebaldır gibi Türk futboluna hizmet etmek istediğini ve futbolu bıraktıktan sonra yine amcası gibi teknik direktör olmayı düşündüğünü belirten İncebaldır, henüz çok genç olduğunu ve her gün daha iyiye giderek, bu hedefini de gerçekleştirmek istediğini dile getirdi. İncebaldır, “Bir gün Spor Toto Süper Lig’de ter döküp, Türk futboluna hizmet edip, ay-yıldızlı formayı giymek istiyorum. Bunlar her genç futbolcunun hayali ve ben hayallerimin peşine düşüp, bunu gerçekleştirmenin çabasını vereceğim. Bunun için de çok çalışmam gerekiyor. İşim zor ama imkansız değil” ifadesini kullandı .

Kaynak: İHA