Kırkpınar Altın Kemerini, Baba Ocağına Götürdü

651'nci Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde altın kemerin sahibi olan Başpehlivan Ali Gürbüz, baba ocağı Antalya’nın Korkuteli ilçesinde konvoylar eşliğinde karşılandı.

Sabah saatlerinde Korkuteli’ne gelen Başpehlivan Ali Gürbüz, Salih Dorum, Hasan Cengiz, Bekir Kündü, Süleyman Çetin, Kürşat Korkmaz, Osman Manavoğlu, Okan Acar, Kemal Yılmazlar, Fettah Tayfun, Ramazan Yılmaz, Süleyman Uysal, Celal Yumak’ı, Korkuteli'liler konvoy eşliğinde davul zurnalarla karşıladılar.

İlçe girişinde halkın büyük ilgisi ile karşılanan Ali Gürbüz ve diğer pehlivanlar Korkuteli Belediyesi önünde düzenlenen törene katıldı.

Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Kırkpınar'da derece yapan pehlivanlara çeşitli hediyeler verdi. Başkan Gökçe, Gürbüz’e 10 Cumhuriyet altını ve 2 arsa hediye etti.

“ÇOK MUTLUYUM” İ

kinci kez Kırkpınar'da Başpehlivan olan Ali Gürbüz, babası Recep Gürbüz’den sonra altın kemeri Korkuteli'ne getirdiği için büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Bu altın kemeri ben Korkuteli, Elmalı, Antalya için kazandım. Sizler için kazandım. Sizleri burada görmek, beni gururlandırıyor ve daha çok mutlu ediyor. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ali Gürbüz, Korkuteli’nin ardından Elmalı ilçesine geçerek 23 yıl önce vefat eden babası Recep Gürbüz’ün mezarını ziyaret edecek .

Kaynak: İHA