Tatvan'da ''denizcilik Heykeli''nin Açılışı Yapıldı

Tatvan'da ''Denizci Heykeli''nin açılışı gerçekleşti.

Tatvan'da 13 yıl önce dönemin belediye başkanı tarafından kaldırılan ve ilçenin simgesi olan ''Denizci Heykeli'' 13 yıl aradan sonra İşletme Parkı'nda açıldı.

Heykelin yeniden yapılması için kampanya başlatanlardan gazeteci Ferhan Çelebi, heykelinin yapılacağı alanda yaklaşık bir ay önce çalışma başlatıldığını ve bugün heykeli açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Çelebi, şöyle konuştu:

''Heykel 1950 yılında Cevdet Selvi adında bir heykeltıraş hiçbir bedel almadan, heykeli imkanlarıyla yapmış. Heykel o günden sonra 1989 yılına kadar, Denizcilik İşletmesi Oteli önündeki çay bahçesinde, adeta Tatvan'ın simgesi haline gelmişti. Tatvan'da doğup büyüyen, ancak çeşitli nedenlerden dolayı yaşamlarını farklı illerinde idame ettiren hemşehrilerimizle ortak bir karar alarak, heykelin yeniden yapılması için harekete geçtik. Heykeltıraş Şiyar Epözdemir, heykeli yapabileceğini söyledi.

Bizlere heykeli dikmek kaldı. Heykelin Tatvan'da yeniden dikilmesi bizi çok mutlu etti. Bize destek sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.''

Heykeli yapan heykeltıraş Epözdemir de, bir Tatvanlı olarak heykelin yapımında emeği geçtiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Epözdemir, ''Heykelin bırakılacağı alanda yaklaşık bir aydır devam eden çalışmalarımız bitti. Heykeli 13 yıl aradan sonra yeniden dikmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Heykelin tüm Tatvanlılar'a hayırlı olmasını diliyorum'' dedi.

Açılışa, Tatvan Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Belediye Başkanı Abdullah Ok ve vatandaşlar katıldı.

Muhabir: Servet Taşdemir

Yayıncı: Berin Arslan Çetin

Kaynak: AA