Kulüp Başkanı Cengiz Cindemir Açıklama Yaptı

Spor Toto 2. Lig'e düşen Giresunspor'un kulüp başkanı Cengiz Cindemir, ''Şahsımıza yönelik yapılan eleştiriler nedeniyle kulübümüzün 12 milyon liranın üzerindeki borcunu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk'' dedi.

Cindemir, yaptığı yazılı açıklamada, uzun zamandır değişik basın yayın organlarında, kulübün borçlarını açıklamadıkları için kendilerine yönelik eleştiriler yapıldığını belirtti.

2 Haziran'da yapılan ve çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle 9 Haziran Cumartesi gününe ertelenen olağanüstü genel kurulda kulübün kayıt üzerindeki borcunu spekülasyonlara neden olmamak için açıklamadıklarını ifade eden Cindemir, şunları kaydetti:

''Şahsımıza yönelik yapılan eleştiriler nedeniyle kulübümüzün 12 milyon liranın üzerindeki borcunu kamuoyuyla paylaşma gereği duyduk. Kulübümüzün toplam borcu 12 milyon 843 bin 481 liradır. Bunun 809 bin liralık kısmı itilaflı borçlardır. Yeni çıkacak vergi affından sonra toplam borcun yaklaşık 1 milyon 500 bin lirası daha aşağı düşecektir. Söz konusu borcun yaklaşık 5 milyon 570 bin 567 lirası uzun vadeli taksitlendirilmiş vergi ve sigorta borcudur. SGK ve vergi borçları, geçmiş dönemlerden bugünlere kadar süregelen borçlardır.''

Cindemir, 9 Haziran'da çoğunluğa bakılmaksızın yapılacak genel kurulda güçlü bir yönetimin kulübe sahip çıkmasını diledi.

Muhabir: Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal

Kaynak: AA